Kanta-Häme

Documentus harkitsi pitkään Hämeenlinnaa

Documentuksen toimitusjohtaja Jani Järvinen myöntää, että hän joutui tarkkaan ja pitkään harkitsemaan liiketoiminnan laajentamista Kanta-Hämeeseen. Kesällä yritys kuitenkin päätti ostaa TJ Comin liiketoiminnan ja tulla Hämeenlinnaan.

– On vaikea keksiä muuta ratkaisua kuin tehdä töitä ja hankkia luottamusta. Meidän on näytettävä, miten me toimimme ja että tämä on normaalia liiketoimintaa.

Documentus edustaa Konica Minoltan kopiokoneita. Kanta-Hämeessä on laaja rikostutkinta, jossa epäillään juuri Konica Minoltan edustajan syyllistyneen törkeisiin petoksiin ja lahjontarikoksiin kopiokonekaupassa. Documentuksella ei ole mitään tekemistä rikostutkinnassa, jossa epäiltynä on Konica Minoltan vanhan edustusliikkeen omistaja.

– Oli maahantuojan toive, että otimme myös Kanta-Hämeen edustuksen.

Järvinen toivoo, että poliisi saisi rikostutkinnan nopeasti päätökseen ja pöytä saataisiin putsattua. Konica Minoltan edustusta kiusaa myös vanha kiista Fici-Copyn edustuksen katkaisemisesta. Vanhat huolto- ja leasing-sopimukset ovat Fici-Copyn nimissä.

Rikostutkinta petoksista ja lahjonnasta koskee Fici-Copy -nimisen yrityksen toimintaa. Konica Minolta veti edustuksen yhtiöltä jo kaksi vuotta sitten. Edustus on pari vuotta ollut TJ Com -nimisellä yrityksellä. Sen kaksi työntekijää siirtyivät nyt Documentuksen palvelukseen.

– TJ Com oli niin pieni yritys, että aikaa kului paljon hallinnon hoitamiseen. He halusivat keskittyä myyntityöhön, Järvinen kertoo.

Documentus joutui myös miettimään Hämeenlinnaan laajentumista siksi, että Häme on toisenlainen alue kuin Espoo ja Uusimaa.

– Ei ole kuitenkaan kyse siitä, etteikö sekä Espoossa että Kanta-Hämeessä olisi markkinoita tuotteille.

Palkataan…lisää väkeä

Documentuksella on Espoossa kahdeksan työntekijää. Yritys aloittaa työt Hämeenlinnassa kahdella työntekijän voimin. Toimitusjohtaja aikoo myös tehdä paljon töitä uudessa toimipaikassa. Sen lisäksi yksi Espoon työntekijä käy Hämeenlinnassa.

– Ensi vaiheessa Hämeenlinnaan on tarkoitus kasvattaa 4–5 työntekijän yksikkö.

Järvisellä on vakaa tarkoitus kasvattaa yhtiötä.

– Kasvaa voi alueellisesti tai tekemällä entistä enemmän liiketoimintaa vanhalla alueella. Emme ole sulkeneet pois alueellistakaan laajentumista.

Documentus myy monitoimilaitteita sekä niihin liittyviä palveluja ja ohjelmistoja.

– Myymämme ohjelmistot tarkoittavat ainoastaan suoraan monitoimilaitteisiimme integroitavissa olevia ohjelmistoja, jotka ovat osa asiakkaan dokumenttien hallinnan kokonaisprosessia, Järvinen selventää.

Documentus täydentää muiden yritysten laitteilla Konica Minolta tuotteita.

– Myymme liiketoimintaan integroituja laitteita ja palveluja. Emme myy esimerkiksi läppäreitä kuten eräät muut alan yritykset, Järvinen sanoo.

Eettisesti vahvoilla

Documentus on näkyvästi markkinoinut itseään eettisenä ja ympäristöystävällisenä yrityksenä. Yritys on vienyt läpi muun muassa eettisen johtamisen valmennusohjelman Operaatio Juuriharjan. Toimitusjohtaja Järvinen on julkisuudessa todistanut eettisen johtamisen etuja.

– Eettisesti toimivan yrityksen henkilöstö voi hyvin ja toimii tehokkaasti, hän sanoo.

Documentuksen liiketoiminta käynnistyi 1980–1990-lukujen vaihteessa. Jani Järvinen tuli yrityksen myyjäksi vuonna 1999. Hänelle siirtyi myös myynnin vetovastuuta ja osuus yrityksestä.

– Ostin enemmistön yrityksestä vuonna 2008, jolloin siirryin myös toimitusjohtajaksi. Vähemmistöosakkaina ovat kaksi yrityksen myyjää, jotka niin ikään tulivat yrityksen palvelukseen vuonna 1999, Järvinen kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic