Kanta-Häme

Ed vie ympäri Eurooppaa – Janakkalalaiset äiti ja tytär näkevät maailmatähden seuraavaksi Ipswichissä

Tytär Sari (vas.) ja äiti Tarja Heikkilä ovat käyneet yhdessä Ed Sheeranin keikoilla. Sari Heikkilän omanikäiset kaverit kuuntelevat enimmäkseen muunlaista musiikkia, kuten K-poppia, eivätkä siksi ole lähteneet kuuntelemaan brittitähteä. Kuva: Pekka Rautiainen
Tytär Sari (vas.) ja äiti Tarja Heikkilä ovat käyneet yhdessä Ed Sheeranin keikoilla. Sari Heikkilän omanikäiset kaverit kuuntelevat enimmäkseen muunlaista musiikkia, kuten K-poppia, eivätkä siksi ole lähteneet kuuntelemaan brittitähteä. Kuvat: Pekka Rautiainen

Janakkalalaiset äiti ja tytär Tarja ja Sari Heikkilä ovat nähneet Ed Sheeranin ilmielävänä reilun vuoden aikana kolme kertaa.

Neljäs kerta on edessä aivan pian, sillä Heikkilät matkaava lähipäivinä Englantiin, jossa Sheeran esiintyy kotikulmillaan Ipswichissä.

Sheeranissa viehättää luonnollisuus

16-vuotias Sari Heikkilä on perheen varsinainen Ed Sheeran -fani. Hän innostui punatukkaisen brittitähden musiikista vuoden 2017 alkupuolella.

– Ihastuin Edin ääneen ja biiseihin ja aloin kiinnostua enemmän. Edissä viehättää se, että hän on niin normaali henkilö, hän ei yritäkään olla mitään muuta kuin on, Sari Heikkilä sanoo.

Hän ihailee myös karismaa, jolla yksin lavalla esiintyvä Sheeran pitää kymmenettuhannet ihmiset otteessaan.

Eturiviin, maksoi mitä maksoi

Äiti-Tarja on lähtenyt keikkareissuille mukaan omaksi ilokseen, mutta myös alaikäisen tyttären seuraksi.

Viime kesänä he kävivät katsomassa Sheerania Tukholmassa ja harmittelivat, kun kiertue muuten kiersi Suomen aika kaukaa. Siksi innostus olikin valtava, kun viime vuoden lopulla selvisi, että Ed Sheeran tulee Suomeen. Ja vielä parempaa, konsertteja oli kaksi.

Heikkilät onnistuivat hankkimaan liput molemmille Suomen-keikoille, ja myös tavoite oli selvä: eturiviin.

– Ensimmäisenä aamuna olimme Malmin kentän ulkopuolella puoli kahdeksalta aamulla, toisena aamuna kahdeksalta, Tarja Heikkilä kertoo.

Molemmilla keikoilla 4 000 fania pääsi sisärinkiin eli lähelle esiintymislavaa. Sinne Heikkilät tähtäsivät ja myös pääsivät.

– Tosin tuntui vähän hurjalta ajatella, että selän takana oli kymmenientuhansien ihmisten massa. Mutta kaikki sujui hyvin.

Heikkilät kertovat, että järjestäjät pitivät jonottajista hyvää huolta. Päivät olivat helteisiä, mutta jonottajille tuotiin juotavaa pitkin päivää, ja myös vessoja oli tarjolla.

Fanipaitojen lisäksi Ed Sheeranilla on monenlaisia muitakin fanituotteita, kuten oma nimikkoketsuppi. Kuva: Pekka Rautiainen
Fanipaitojen lisäksi Ed Sheeranilla on monenlaisia muitakin fanituotteita, kuten oma nimikkoketsuppi.

Kalliitakin fanituotteita

Heikkilöille on kertynyt myös Sheeran-aiheista rekvisiittaa. Fanipaitojen lisäksi heillä on levyjä, pikkuesineitä, kirja ja luonnollisesti myös ketsupin suurkuluttajana tunnetun tähden nimikkoketsuppia.

Aarteista kallein on kuitenkin Sari Heikkilän äidiltään rippilahjaksi saama kitara, Martin & Co:n valmistama keräilykappale, jonka hinta lähenteli tuhatta euroa.

– Ajattelin, että se on kiva muisto, joka myös säilyy. Kaikenlaista pikkurihkamaa kertyy lahjaksi muutenkin, Tarja Heikkilä perustelee valintaa.

Lahja tuli myös käyttöön, sillä tytär on alkanut opetella kitaransoittoa.

Fanitus johti englannin opiskelun tehostamiseen

Fanitus on poikinut muutakin hyvää, sillä Sari Heikkilä kertoo, että englannin opiskelu on alkanut kiinnostaa häntä sanoitusten ansioista aiempaa enemmän.

Ed Sheeran on syntynyt Englannin Halifaxissa, mutta hän on asunut suurimman osan elämästään Suffolkissa lähellä Ipswichiä.

Heikkilät arvelevat, että Sheeran esittää kotikulmillaan enemmän vanhoja kappaleitaan kuin maailmankiertueensa muilla keikoilla.

Sen jälkeen edessä on ilmeisesti keikkatauko, sillä Sheeranin kiertue on kestänyt jo kolme vuotta. HÄSA

 

Päivän lehti

25.2.2020