Kanta-Häme

Edeltäjien katoaminen ei kauhistuta kaupungin uusia levykauppiaita

Hämeenlinna on saanut jälleen äänilevyjen erikoisliikkeen, Levymekan. Kaupankäynti Kirkkorinteessä sijaitsevassa liiketilassa alkaa tänään maanantaina.
 
Liiketilassa on ollut levykauppa vuosien ajan, mutta aiemmat yrittäjät ovat lopettaneet toimintansa levymyynnin vähyyden tai puhdin päättymisen vuoksi. Levykauppa kivijalassa kun ei ole varsinaisen kukoistava ala. Pariskunta vakuuttaa tietävänsä, mihin on ryhtymässä.
 
– Kyllähän tällä alalla yrittäminen vaatii tietynsorttisen pysyvän mielenhäiriön, Tintti Sarkkinen nauraa.
 
– Liike nousee jaloilleen ja kannattavaksi, mutta se vaatii aikaa. Emme ota asiasta hirveästi stressiä, sillä perustoimeentulo tulee toisen firmani kautta, Pekka Sarkkinen kertoo.
 
Yhteistyötä hengenheimolaisten kanssa
Pariskunnan mukaan kauppa pistettiin pystyyn kolmesta syystä. Ensinnäkin, Hämeenlinnan kokoisesta kaupungista on löydyttävä yksi levykauppa. Toinen syy on yrittäjien oma levynkeräilyinnostus.
 
– Tässä toteutuu pitkäaikainen unelma, Pekka Sarkkinen kertoo keskellä noin kymmenen neliön liikehuoneistoaan. 
 
Kolmas syy oli tuttavien painostus.
 
– Sen jälkeen kun Mustat levyt lopetti, tässä on ollut jatkuva pieni painostus päällä.
 
Yhten�� valttinaan Sarkkiset pitävät hyviä kontaktejaan keräilijöihin.
 
– Saamme tilattua keräilykohteita, mutta lähdemme vaikka Tukholmaan harvinaisuuden perässä jos asiakas haluaa aarteenmetsästyksestä maksaa.
 
Vielä tarkemman luonteensa puolesta salaista yhteistyötä liike suunnittelee ”hengenheimolaistensa” Suistoklubin ja Pelihuone Enterin kanssa.
 
Valikoimassa levyjä, vain musiikkilevyjä
Pekka Sarkkinen on monille hämeenlinnalaisille levynkeräilijöille ja satunnaisille musiikin shoppailijoille tuttu kasvo jo ennestään. 
 
Hän työskenteli kaupungista vuonna 2007 kadonneessa Free Record Shopissa. Kyseinen liike kuului valtakunnalliseen ketjuun, joka musiikkimarkkinoiden murroksen aiheuttamassa paniikissa pisti koko konseptinsa uusiksi: ensin liikkeiden valikoimissa dvd-elokuvat syrjäyttivät musiikin, minkä jälkeen tuotevalikoima levähti viihteen ja namien sekatavarakaupaksi. Sittemmin koko ketju on kadonnut kartalta.
 
– Siitä opin, että pitää pysyä tietyissä artikkeleissa, Sarkkinen toteaa.
 
Levymekassa nämä artikkelit ovat uudet ja vanhat lp- ja cd-levyt.
 
– Liikkeen nimi keksittiin muistuttamaan meitä siitä, haluamme olla paikka josta kaikki musiikinostajat voivat löytää jotain. Hyvä esikuva on Joensuun Levy-Eskot, yksittäinen pieni liike, joka tunnetaan ympäri Suomen, levykauppiaat toteavat. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic