Kanta-Häme

Edessä viiden vuoden juhlahumu

Hämeenlinnan kaupunki virkkaa lähivuosien suuret juhlavuodet ketjuksi, joka parhaimmillaan synnyttää vuodesta toiseen jatkuvia tapahtumia.

– Ajatus on aktivoida asukkaita ideoimaan, mutta myös toteuttamaan pienimuotoisia ja kustannuksiltaan pieniä tapahtumia. Siihen toivomme kulttuurin pystyvän jakamaan sata kappaletta 375 euron suuruisia apurahoja, kertoo tilaajapäällikkö Timo Koivu.

Osa juhlallisuuksista on tapahtumia, joilla on jo Keskiaikamarkkinoiden, Hippaloiden tai Elomessujen tavoin vahvat perinteet.

Viiden vuoden juhlat

Juhlavuosien ketju on käynnistynyt tänä vuonna.

Jo heinä-elokuun taitteessa Hattulassa ja Hämeenlinnassa järjestetään juhlallisuuksia muistuttamaan, että juuri Hämeenlinnassa Aleksanteri II antoi 150 vuotta sitten kieliasetuksen.

Ensi vuonna Hämeenlinnan kaupunki täyttää 375 vuotta. Nykypäivän Hämeenlinnakin pääsee juhlimaan: moottoritien kate valmistuu lokakuussa, Ahveniston maauimala avataan heinäkuussa ja syksyllä vietetään myös urheilutalon avajaisia.

Vuonna 2015 eletään kulttuurin huipputapahtumien pyörityksessä, kun kaupungin oma säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta.

Vuoden 2016 juhlan aihetta ei vielä ole löydetty, mutta vuonna 2017 Suomen täyttäessä itsenäisenä valtiona 100 vuotta Hämeenlinnassa juhlavuosi nostaa esiin erityisesti lapset ja nuoret.

Tavoitteena on vilkastuttaa matkailua, luoda uusia elinkeinoja ja kohottaa kaupungin kuvaa julkisuudessa. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic