Kanta-Häme

Edistyykö Kantolan tapahtumapuisto?

Hämeenlinnan kaupungin ja tapahtumajärjestäjä Live Nationin oli määrä allekirjoittaa aiesopimus Kantolan tapahtumapuistosta mahdollisesti jo alkuvuodesta. Kehittämiskeskus oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki, mikä on tilanne tällä hetkellä?

– En pysty vielä sanomaan, saadaanko puisto pystyyn ja koska se on valmiina, mutta hyvässä ja myönteisessä hengessä on koko ajan menty eteenpäin. Tutkimme edelleen puiston toteuttamismahdollisuuksia ja -edellytyksiä. Vielä vaaditaan erilaisia lisäselvityksiä.

Millaisia lisäselvityksiä?

– Nyt lähinnä tieliikenneselvityksiä. Kyse ei ole pelkästään puistosta, vaan esimerkiksi myös siitä, miten sinne liikutellaan 50 000 ihmisen massoja. Pyrimme siihen, että saamme puiston tekniset reunaehdot kuntoon. Silloin voimme tehdä ihan jo sopimuksen, eikä vain aiesopimusta, Live Nationin kanssa. Toivon, että sopimus olisi kesään mennessä tehty.

Kuinka tiiviistä yhteistyö Live Nationin kanssa on?

– He ovat aktiivisesti mukana suunnittelutiimissä. Olemme tekemisissä viikoittain, ja he ovat tietoisia suunnitelman etenemisestä.

Milloin puiston konkreettinen rakentaminen alkaa?

– Meidän täytyy päästä laittamaan kuokkaa maahan tämän vuoden aikana, niin että puisto olisi käytettävissä tapahtumapuistona kesällä 2014. Tämä on edelleen aikataulumme. Kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä, mutta vielä on käytävä reunaehtoja läpi toiminnallisuuden ja toimivuuden varmistamiseksi. (HäSa)