Kanta-Häme

Eerikkilä Resortin rakentaminen alkaa

Eerikkilän urheiluopiston alueelle rakennetaan korkeatasoinen loma-alue. Lokakuussa käynnistetään rakentamisen ensimmäinen vaihe, jossa rakennetaan 32 huoneistoa sekä seitsemän huvilaa.

Eerikkilän Palvelut oy vuokraa huoneistoja ja huviloita halukkaille päivä-, viikko- ja kuukausipaketteina. Vuokraus käynnistyy ensi vuoden alkupuolella.

Eerikkilän Palvelut hallinnoi resort-alueen huviloita ja huoneistohotelleja pitkällä vuokrasopimuksella. Talot, jotka sijaitsevat Eerikkilän urheiluopiston maalla, omistaa helsinkiläinen Villa Resorts Suomi oy.

Samaan yritysryppääseen kuuluva Villa Building oy rakennuttaa kohteet.

Resort-alueen myötä Eerikkilä kykenee kilpailuun käyttäjistä niin eteläisen Suomen kuin Lapin matkailukeskusten kanssa aivan eri tavalla kuin tähän saakka. Eerikkilän valtteihin kuuluu sijoittuminen vajaan 100 kilometrin päähän Helsingistä.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kuvaa resort-alueen nostavan Eerikkilän toiminnan ja palvelut aivan eri tasolle. Jakonen puhuu seudullisesta hankkeesta, jonka toteuttamiseen kaivataan vielä palveluverkko.

– Luomme yritys- ja vapaa-ajan kohderyhmille uudenlaista palvelukonseptia, jolla pyrimme tuottamaan asiakkaille parasta mahdollista asiakaskokemusta.

Jakonen arvioi, että vuokrattavilla huoneistoilla ja huviloilla on kasvava kysyntä, koska puuhastelu omalla kesämökillä ei enää kiinnosta niin paljon kuin aikaisemmin.

– Tavoittelemme uusia asiakasryhmiä, vaikka toimintamme ytimessä on edelleenkin urheilu, Jakonen sanoo

Eerikkilään rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa huoneistoja, jotka valmistuvat ensi vuoden joulukuussa. Ensimmäinen huoneistohotelli valmistuu ensi vuoden lokakuun alussa, toinen valmistuu vuoden 2018 syksyllä.

Jakonen toteaa Eerikkilän urheiluopiston käyttöasteen olleen viime vuonna noin 65 prosenttia. Hänen mukaansa tämä antaa hyvän pohjan investoinnille samalla, kun haetaan uusia asiakasryhmiä.

Kaikkiaan käynnistyvän investoinnin arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Villa Resorts Suomen toimitusjohtaja Santtu Lahdelma sanoo Eerikkilän alueella olevan runsaasti mahdollisuuksia. Villa Resortsilla on tavoitteena uudistaa loma-asumista.

Lahdelma toivoo, että paikalliset yrittäjät tulisivat mukaan hankkeen toteuttamiseen maanrakennuksesta huviloiden lvis-urakointiin.

Lahdelma sanoo resort-alueen parantavan merkittävästi Eerikkilän palvelutarjontaa. Nyt perheet pystyvät majoittautumaan alueelle, kun perheen lapset ovat esimerkiksi harjoitusleirillä Eerikkilässä.

Myös yritysasiakkaille alue tulee tarjoamaan edustuskelpoiset puitteet. Lahdelman mukaan rakentamisen toinen vaihe on tarkoitus aloittaa ensi syksynä. Kolmannestakin vaiheesta ovat suunnitelmat olemassa. HäSa

Menot