Kanta-Häme

Ehdokaslistat alkavat täyttyä

Puolueiden ehdokasasettelu Hämeessä alkaa olla jo loppusuoralla.

Esimerkiksi kokoomus on jo nimennyt Hämeen vaalipiiristä 11 ehdokasta. Juha Isosuon valinnan jälkeen jäljellä on enää kaksi vapaata paikkaa.

Molemmat kantahämäläiset kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen Forssasta ja Timo Heinonen Lopelta haluavat jatkaa työtään eduskunnassa. Lisäksi maakunnasta ovat ehdolla asiantuntija Sari Rautio Hämeenlinnasta ja myyntisihteeri Titta Andersson-Bohrén Riihimäeltä.

Päijät-Hämeestä eduskuntaan pyrkivät kansanedustaja Kalle Jokinen Orimattilasta, ex-kansanedustaja Ilkka Viljanen, yrittäjä Francis Mc Carron ja kouluttaja Sari Niinistö Lahdesta, sairaanhoitaja Kristiina Hämäläinen Hollolasta, yrittäjä Tuomo Riihilahti Asikkalasta ja KTM Juuso Seppälä Heinolasta.

Keskustalla jäsenvaali

Keskustan piirihallitus nimesi Kanta-Hämeen ehdokasehdokkaat perjantaina. Koska halukkaita ehdokkaita on tällä kertaa paljon, keskusta järjestää nimistä syyskuussa jäsenäänestyksen.

Heidän joukossaan on forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila, joka pyrkii jo yhdeksännelle kaudelleen.

Hausjärven Oittia ehdokasvaalissa edustaa loimaalainen ex-kansanedustaja Timo Kaunisto, joka on naimisissa hämeenlinnalaisen ex-kansanedustajan Kirsi Ojansuun (vihr.) kanssa. Aiemmin Kaunisto on ollut ehdolla Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Anttilan ja Kauniston lisäksi ehdolla ovat päätoimittaja Tapio Eerolaa ja yrittäjä Raimo Kaukonen. Janakkalasta, Rami Lehtinen Jokioisilta, Asko Niemelä Lopelta, Marjatta Rahkio Hämeenlinnasta ja Heini Ristavaara Hausjärveltä.

Myös Päijät-Hämeessä ehdokkaita on tullut enemmän kuin seitsemän. Mukana on edelleen myös kansanedustaja Juha Rehula Hollolasta. Päijät-Hämeen piirihallitus käsittelee ehdokastilannetta ensi keskiviikkona.

SDP:ssäkin äänestetään

Sosialidemokraattien ehdokkaat vahvistetaan vasta 25. lokakuuta, mutta ehdokasasettelu päättyy nyt elokuun lopussa. Sen jälkeen Hämeen piirissä käydään ehdokkaiden välinen netti- ja postiäänestys, jossa valitaan 12 parhaiten pärjännyttä ehdokasta. Loput kaksi ehdokasta päättää Hämeen piirihallitus.

Toistaiseksi Kanta-Hämeestä on ehdolla kuusi epävirallista ehdokasta.

Molemmat nykyiset kansanedustajat Tarja Filatov ja Johannes Koskinen ovat ilmoittaneet mielivänsä edelleen jatkokaudelle. Lisäksi Hämeenlinnasta eduskuntaan tähyävät toimittaja Iisakki Kiemunki ja tänä vuonna Mr. maahanmuuttajaksi valittu lähihoitaja Ranjithkumar Prabhakaran.

Forssasta ehdolle on lähdössä kehittämispäällikkö Kaisa Lepola ja Janakkalasta Pirjo Alijärvi ja Riihimäeltä palveluohjaaja Miia Nahkuri.

Päijät-Hämeen puolella epävirallisia ehdokkaita on saman verran. He ovat lahtelainen kansanedustaja Mika Kari, Hämeenlinnassa tätä nykyä asuva lahtelainen opiskelija Eero Vainio, lahtelainen yrittäjä Ville Skinnari, heinolalainen sairaanhoitaja Kirsi Lehtimäki, orimattilalainen sairaanhoitaja Jari Pirinen sekä padasjokelainen myyjä Mira Vilkman.

Ville Skinnarin isä, kansanedustaja Jouko Skinnari on ilmoittanut päättävänsä kansanedustajauransa keväällä.

Persuilta puuttuu kaksi

Perussuomalaisten ensimmäiset ehdokkaat nimettiin kesäkuussa. Nimeä vailla on enää kaksi paikkaa.

Toistaiseksi Kanta-Hämeestä Arkadianmäelle pyrkii viisi ehdokasta. Hämeenlinnaa edustavat kansanedustaja Ismo Soukola sekä diplomi-insinööri Lulu Ranne ja yrittäjä Kari Ilkkala. Tammelasta ehdolla on asentaja Matti Lintukorpi ja Riihimäeltä ryhmäpäällikkö Heidi Selenius.

Päijät-Hämeen ehdokkaat ovat kansanedustaja Anne Louhelainen ja yrittäjä Jari Ronkainen Hollolasta, sähköasentaja Rami Lehto ja lähihoitaja Maarit Tuomi Lahdesta, puuseppä Harri Kerijoki Heinolasta, erikoislääkäri Mikko Nenonen Hartolasta ja vanhempi konstaapeli Mira Nieminen Asikkalasta.

 

Muokattu 9.8.2014 klo 12.54: Lisätty ehdokas Pirjo Alijärvi (sd.) ja muutettu Irma Taavelan titteliä.

 

 

 

 

 

 

 

Menot