fbpx
Kanta-Häme

Ei mitään perusduunia

Mahtava tilaisuus.

Sellaisen tarjoaa Verkatehtaan residenssiohjelma Elina Arlinille, Aleksi Aromaalle, Susanna Lukkariselle ja Antti Parankolle.

Vuoden 2012 Verkatehtaan Vappu -tapahtumassa ensiesiintymisensä tehnyt Local Voices toteuttaa nimittäin ohjelman turvin kolmen vuoden aikana Verkatehtaalla viiden konsertin sarjan.

Peruskokoonpanossa lavalla nähdään kymmenhenkinen bändi.

– Hirveän harvoin pääsee miettimään tällaisia produktioita näin pitkällä aikajänteellä. Perusduuniin, siihen seurojentalolla soitteluun verrattuna tässä on melkoinen kontrasti, Aleksi Aromaa kiittelee.

– Solistien näkökulmasta residenssi mahdollistaa sen, että voimme keskittyä puhtaasti sisällön tuottamiseen. Juoksevista asioista ei tarvitse huolehtia, sanoo Lukkarinen.

Residenssiohjelman tavoitteena on tukea ja edistää uusien teosten syntymistä. Varsinaista hakua ohjelmaan ei ole. Toimitusjohtaja Jouko Astorin mukaan tarjota saa ja talo tarttuu siihen, mikä Verkatehtaan pirtaan sopii.

Jatkoa toivotaan ja …tuottajaa haetaan

Local Voices on olemassa myös residenssiohjelman ulkopuolella, vaikka päätyö se ei suinkaan kenellekään nelikosta ole.

Sibelius-Akatemiassa opintojaan viimeistelevä Arlin (os. Orkoneva) työskentelee jo muutoinkin sooloartistina sekä eri yhtyeiden solistina, Aleksi Aromaata puolestaan työllistää musiikin lisäksi näyttelijäntyö. Susanna Lukkarinen tunnetaan Club for Five -lauluyhtyeestä ja säveltäjä, kitaristilaulaja Parankoa työllistävät Aromaan tapaan erilaiset teatteriproduktiot.

Verkatehtaan viiden konsertin sarja mahdollistaa artisteille oman tuotannon esittämisen, mutta myös muunlaisten haaveiden toteuttamista.

Marraskuussa 2014 kuultava Sinatra-konsertti esimerkiksi on levännyt Aromaan haaveissa jo pitkään. Omat rahkeet eivät moisen produktion toteuttamiseen riittäneet, nyt se oli saatava mukaan.

Residenssiohjelman avulla toteutettavien konserttien avulla solistien on mahdollista tehdä tutuksi omaa tuotantoaan, suunnitteilla on äänitekin.

Yhtye hakee parhaillaan tuottajaa, jonka avulla nyt räätälöitäviä konsertteja voitaisiin mahdollisesti toteuttaa muissakin saleissa.

– Hyvä konsertti on muusikolle kaikkein paras markkinointikeino. Tässä markkinoidaan sitä tunnetta, joka yleisölle tulee konsertin aikana, Paranko sanoo.

Ja hups, kun tyylitkin …kolahtivat yhteen

Mutta millaista on, kun neljä taiteilijaa ryhtyy kokoamaan yhteistä konserttia?

Local Voicen tapauksessa luontevaa.

– Verkatehtaan Vappu -konserttia kootessamme havaittiin, että tiimityöskentely onnistuu ja musiikkityylitkin kolahtavat hyvin yhteen. Nyt yhteistyötä on miellyttävä jatkaa, Paranko kiittelee.

– Mehän emme ole lauluyhtye, vaan bändi. Hienoa tässä on se, että vastuut jakautuvat neljälle. Tyylien kirjo on laaja, mutta silti soviteltavissa, Aromaa puolestaan sanoo.

Konserttisarjan avaus, Motown Xmas kuullaan 18.12. Kaikille läheisen soul-musiikin avulla Local Voice tarjoaa “energistä kihinää” perinteisen hartaan joulutunnelman sijaan. (HäSa)

Menot