Kanta-Häme Hämeenlinna

Ei ne taidot vaan innokkuus – Naisten höntsäkiekkoa on kaivattu ja nyt pelaamaan pääsee Ugly Ducksien riveissä

Jenni Laine ja Mia Häggman kaipasivat jäälle ja perustivat aikuisten naisten höntsäkiekkoporukan.
Mia Häggman ja Jenni Laine ovat pelanneet kiekkoa koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Nyt perheen perustamisen jälkeen kiekko kiinnostaa jälleen. Kuva: Tuulia Viitanen
Mia Häggman ja Jenni Laine ovat pelanneet kiekkoa koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Nyt perheen perustamisen jälkeen kiekko kiinnostaa jälleen. Kuva: Tuulia Viitanen

Jenni Laine laittoi varovasti someen ilmoituksen, kysyäkseen, onko muita samankaltaisia, aikuisia naisia, jotka ovat kiinnostuneet höntsäkiekosta.

Some räjähti ja Laine sai vastailla lukuisiin sähköpostiviesteihin. Nyt koossa on 60 hengen naisporukka, joka katsoo, mitä saadaan aikaiseksi. Joukkue on nimeltään Pink ja pelaa Ugly Ducksin naisten harrastejoukkueena. Tänä keväänä toimintaa käynnistellään ja tarkoitus on, että tositoimissa ollaan ensi syksynä.

– Peli- ja turnauskutsuja on kyllä jo tullut, mutta katsotaan nyt ensin, millaisia naisia mukaan on tullut. Taitoja tärkeämpää on innokkuus, sanoo Laine.

Kaikki alkoi korttelikiekosta

Laine aloitti korttelikiekosta ja siirtyi poikajoukkueen kautta mimmikiekkoon ja siitä aina kilpakiekkoon asti. Perheen perustamisen jälkeen jääkiekko kuitenkin jäi.

Mia Häggmanille kävi samalla tavalla. Hän on välillä käynyt höntsäämässä miesten joukkueissa, muttei se ole sama asia.

Molemmat naiset ovat kiekkoajaltaan kaivanneet koko meininkiä. Sitä, että mennään pukukoppiin, laitetaan poppi soimaan ja siirrytään jäälle. Perheen perustamisen jälkeen aika on ollut kuitenkin kortilla.

Lisää jääaikaa

Naiset aloittivat mammakiekkojoukkue Pihissä, jolla on yhdet treenit viikossa. Molemmat kaipasivat kuitenkin jäälle useammin.

– Eka jää oli kuolema, mutta siitä se sitten lähti. Idea omasta joukkueesta lähti siitä innosta, että pitäisi saada jääaikaa enemmän.

Molemmat naiset aikovat jatkaa pelaamista myös Pihissä, mutta tavoite on saada naisille lisää mahdollisuuksia jääkiekon harrastamiseen aikuisiällä.

– Näyttää siltä, että kysyntää ja tarvetta joukkueelle on. Naisilla on selvästi tarvetta joukkueurheilulle, joka ei kuitenkaan sido liikaa.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 1.2.2020.

Menot