Kanta-Häme

Ei oikaisua Ronnin myyntipäätökseen

Kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina Bitline oy:n Ronnin myynnistä tekemän oikaisuvaatimuksen.

Vantaalainen Bitline osallistui molemmille Ronnin myyntikierroksille. Se vaati oikaisua päätökseen, jolla Ronnin alue on menossa ortodoksiselle Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiölle.

Bitline oy:n perustelee vatimustaan sillä, ettei ostajaehdokkaita ole käsitelty tasapuolisesti. Yhtiö ei ole pystynyt tuomaan julki viimeisintä toimintasuunnitelmaansa.

Yhtiö myös muistutti, että sen tarjous oli jonkin verran korkeampi kuin ortodoksisäätiön.

It-alan maahantuojana ja jälleenmyyjänä toimiva Bitline suunnitteli avaavansa Ronnissa kauneuskirurgiaan erikoistuneen klinikan, jonne piti houkutella erityisesti venäläisiä asiakkaita.

Kaupunginhallitus ei kuitenkaan päätynyt pyörtämään maaliskuista päätöstään, vaan hylkäsi oikaisuvaatimuksen. Vt. kaupunginjohtaja Juha Isosuo arvioi, että yhtiöllä on ollut useita mahdollisuuksia tarkentaa suunnitelmiaan ja antaa niistä lisätietoa myyjälle.

Bitline myös halusi pääosalle kauppahinnasta viiden vuoden maksuajan, kun myyjien tavoitteena on saada kauppahinta kaupanteon yhteydessä.

Ronnin rakennukset omistaa Pääjärven kiinteistöpalvelu, joka on Eteva-kuntayhtymän kiinteistöyhtiö. Maan omistaa Hämeenlinnan kaupunki.

Ortodoksisäätiö on tarjonnut kokonaisuudesta yhteensä 500 000 euroa. Siihen kuuluu 21 rakennusta ja 34 hehtaaria maata.

Kaupunki ja Athos-säätiö viimeistelevät parhaillaan kauppasopimusta. Säätiö suunnittelee alueelle ortodoksista toimintakeskusta ja myöhemmin myös luostareita. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic