fbpx
Kanta-Häme Urheilu Hämeenlinna

Ei tästä menestyksestä nyt mitään numeroa tehty - Huuhkajien ensimmäinen maali otettiin Hämeenlinnassa tyynesti vastaan

Huuhkajien matkaa kohti EM-kisoja seurataan lukemattomissa kisastudioissa.
Lievä tuuletus, parit yläfemmat ja kohteliaat aplodit olivat Voudin Kellarin yleisöltä paikallaan, kun Huuhkajat aloitti EM-paikan varmistamisen ensimmäisellä maalillaan. Kuva: Jani Suhonen

Suomen jalkapallojoukkueen EM-karsintaa jännitettiin lukuisissa kodeissa, baareissa ja muissa kisastudioissa perjantai-iltana.

Kaikki Huuhkajien aiemmatkin karsintaottelut näyttäneen Voudin Kellarin ravintolapäällikkö Jarkko Salonen kertoi, että ravintola oli jo edellisessä pelissä tupaten täynnä. Ravintola näytti ratkaisevan Liechtenstein-ottelun kahdelta screeniltä, ja paikkoja screenien ääreen oli varattu ravintolasta jo ennakkoon.

– Tähän otimme ennakkoon 40 pöytävarausta, Salonen kertoi.

Ruutujen määrä mietitytti Salosta pelin alkuun saakka, sillä samaan aikaan oli käynnissä myös HPK-Ässät -peli. Lopulta HPK sai jäädä kokonaan sivuun ja Huuhkajat pääsivät kaikille viidelle ruudulle. Lähes täydessä baarissa kukaan ei valittanut asiasta.

– Kukaan ei ole tullut vakavissaan HPK:ta pyytämään, Salonen kertoi ensimmäisen kahdeksan minuutin jälkeen.

Lammin Vedon avoimessa kisastudiossa Tuuloksen Kapakanmäellä jännitys purkautui sillä sekunnilla kun Jasse Tuominen iski pallon Liechtensteinin verkkoon. Kuva: Kati Koskinen

Samaan aikaan Tuuloksen Kapakanmäellä elettiin jalkapallotunnelmissa monen sukupolven voimin. Tanssilavalla jalkapallojuniorit pitivät omaa jalkapallodiskoaan ja ravintolan puolella vajaat sata katsojaa seurasi silmä kovana huuhkajien otteita isolta ruudulta.

– Kyllä täällä jännitetään, porukka istuu ihan penkin reunalla ja jokainen tilanne aiheuttaa kohahduksen yleisössä, futiskatsomon järjestäneen Lammin Vedon puheenjohtaja Kati Koskinen kertoo.

Kapakanmäen kisakatsomoon oli Lammin Vedon väen lisäksi kerääntynyt jalkapallonystäviä seura- ja kuntarajojen yli Lammilta, Tuuloksesta ja aina Padasjoelta saakka.

 

Lue myös: Avausmaalista repesi riemu – kansalaistorilla huudetaan Mörköäkin!

 

Kun se odotettu Suomen ensimmäinen maali syntyi noin 20 minuutin pelin jälkeen, eivät Hämeenlinnan jäyhät hämäläiset varsinaisesti riehaantuneet.

Muutamat kädet nousivat pään yläpuolelle taputtamaan ja jostain kuului huutoja, mutta kaikesta näki, että ei tämä mitään MM-jääkiekkoa nyt sentään ollut.

Tuuloksessa oli Kati Koskisen mukaan havaittavissa myös isoa innostusta.

– Kapakanmäen Kari on pitänyt täällä HPK-kisastudiota ja hänen mukaansa täältä lähtee nyt ihan samanlainen tunnelma.

Ottelun tulos näyttää tällä hetkellä ihan odotetun mukaiselta. Tästä on hyvä jatkaa kohti EM-kisoja. HäSa

 

Lue myös: Vuosikymmenten odotus on ohi – Suomi on miesten jalkapallon arvoturnauksessa

Lue myös: Analyysi: Via Dolorosan päässä odotti Töölö ja kaikkien aikojen Huuhkaja-juhlat

Uutista päivitetty Kapakanmäen kuulumisilla kello 20.00.

Menot