Kanta-Häme

Eikö Uusitalon paikka kiinnosta?

Hämeenlinnan kaupunki on hakenut uutta talous- ja hallintojohtajaa kesällä eläköityvän Ismo Uusitalon seuraajaksi.

Alun perin viranhaun piti päättyä viime perjantaina, mutta viimehetkellä hakuaikaa jatkettiin vielä parilla viikolla helmikuun loppuun.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, eikö paikka kiinnosta vai miksi hakuaikaa jatkettiin?

– Hakemuksia tuli jonkun verran, mutta halusimme niitä vielä enemmän, koska kyseessä on kuitenkin meille tärkeä posti. Hyviä hakijoita siinä oli, mutta otos oli sen verran pienehkö, että halusimme katsoa vielä kaksi viikkoa, mitä tuleman pitää.

Kuinka monta hakemusta tähän mennessä on tullut?

– Ensimmäisessä vaiheessa saimme hieman alle kymmenen hakemusta. Nyt on kyselyjä tullut lisää, joten näyttää siltä, että kirikierros kannatti. Toivottavasti saadaan myös hakemuksia sisään.

Millaista henkilöä etsitään?

– Työtehtävän profiili on puhtaasti sama eli talous- ja hallintopuoli, mutta ehkä se talouspuoli meillä vähän korostuu. Tärkeitä ominaisuuksia ovat tietenkin myös henkilöstöjohtaminen ja se, että ymmärtää kuntasektorin dynamiikan. Lisäksi tarvitaan myös muutosjohtamisen taitoja, koska toimintamalleja joudutaan aina parantelemaan. Haussa on siis monitaituri.

Koska Ismo Uusitalo jää eläkkeelle?

– Virallisesti viimeinen työpäivä on heinäkuun lopussa, mutta Ismolla on sen verran lomapäiviä pitämättä, että hän saattaa jäädä pois jo huhtikuussa. Uuden ihmisen kanssa täytyy sitten sovitella näitä aikatauluja yhteen.

Viime kädessäkö sinä päätät hänen seuraajastaan?

– Kyllä se hallintosäännön mukaan menee näin, Kenakkala vastaa. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020