Kanta-Häme

Eila Utter lukee runojaan lapsille

Varhaiskasvattaja ja lastenrunoilija Eila Utter julkaisee uuden runokirjansa Runolinnuntie 2 – Runolintu jatkaa lentoaan Riihimäen vanhalla lasitehtaalla lauantaina 23. toukokuuta kello 11–16 järjestettävässä lastentapahtumassa.

Tilaisuus kello on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen. Runokirja julkistetaan kello 11.

Runoilija Eila Utter lukee kello 13 ja kello 15 lapsille uusia runoja ja signeeraa kirjojaan.

Eila Utter on tehnyt pitkän, 31-vuotisen uran varhaiskasvattajana Hämeenlinnassa. Utterin unelma omien lastenrunojen julkaisemisesta toteutui 2014, ja nyt hän julkaisee toisen lasten

runokirjansa. Kirjaan kootut runot ovat syntyneet vuodesta 1983 lähtien.

Runolintu jatkaa lentoaan -kirja sisältää runoja lasten liikuntaleikkeihin, metsäretkiin ja myös unisaduksi ja runopussileikkeihin. Kirja on oiva inspiraation lähde myös varhaiskasvattajille! Runot ja lorut rikastuttavat lasten kieltä ja tuovat kikattavan hauskaa mieltä.

Paikalle saapuu Hämeenlinnasta myös Pikku-Pena Orava-ystävänsä kanssa leikittämään ja laulattamaan lapsia. Anu Tuominen ohjaa lapsille taidemaalausta.

Lapsilla on mahdollisuus kokeilla lasinpuhallusta Kari Alakosken avustuksella ja nähdä Marja Hepo-ahon lasisten lintujen valmistamista lampputyömenetelmällä. Erityisesti lapsille rakennetaan oma pieni lasikauppa, jossa on paljon pieniä värikkäitä lasiesineitä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lastentapahtuma on Lasistudio Mafka & Alakosken ensimmäinen yleisötapahtuma uusissa tiloissa Riihimäen vanhalla lasitehtaalla.

Mafka & Alakosken lasigalleria on säilynyt entisellään, mutta tänä keväänä lasitaiteilijat avaavat uuden lasinpuhaltamon gallerian yhteyteen.

Lasistudiossa valmistuu parhaillaan taidelasia Gumbostrandin kesänäyttelyyn Sipooseen ja Wirkkala-Bryk-säätiön tilaamat Tapio Wirkkalan syntymän 100-vuotisjuhlalasit.

Lasistudio Mafka & Alakoski sijaitsee osoitteessa Lasitehtaan aukio 2, Riihimäki.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic