Kanta-Häme

Ekaluokkalaiset siunattiin koulutielle

Hämeenlinnan kirkossa kuului vastaostettujen reppujen kahina, kun yli 300 ekaluokkalaista sukulaisineen haki siunausta koulutielleen.

Maanantaina ensimmäistä kertaa Seminaarin kouluun marssiva Atte Aitasalo oli ollut reppukaupoilla isoäitinsä kanssa jo viime viikolla. Kirkkoon hän tuli ikään kuin valmistautuakseen ensimmäiseen koulupäivään.

– Attea taitaa hiukan jännittää, vaikka hän ei itse sitä myönnäkään. Minua taitaa jännittää enemmän, äiti Matleena Aitasalo sanoi.

Iida-Liina Virtanen oli myös kokenut tärkeäksi tulla kirkkoon. Virtasten perhe muutti paikkakunnalle vasta kesäkuun alussa, ja Iida-Liinaa on kovasti jännittänyt vieraaseen kouluun meno.

– Iida-Liinaa auttoi se, kun kävimme tutustumassa iltapäiväkerhon toimintaan ja hän tutustui siellä mukavaan kaveriin, joka tulee kouluun rinnakkaisluokalle, äiti Teija Virtanen kertoi.

Kun ekaluokkalaiset astelivat seurakuntapastori Mirja Lassilan eteen siunattavaksi, oli monilla vanhemmilla kyynel silmässä. Lassilan mukaan koulutielle saatteleminen on iso muutos perheissä, koska silloin lapsesta joutuu irrottautumaan ja luottamaan siihen, että oma jälkikasvu pärjää.

– Lupasin kyllä, että pidän hanat kiinni, mutta kyllä tämä haikealta tuntuu. Seitsemän vuotta on kulunut niin nopeasti, Teija Virtanen sanoi. (HäSa)

Menot