Kanta-Häme

Ekonomit: Akateeminen työtön tarvitsee ammattitaitoista tukea

Suomen Ekonomien mukaan akateemisten työttömien saama työllistymistuki ei ole riittävän hyvää.

Näin totesi Suomen Ekonomit ry lauantaina. Ekonomit järjestivät liittokokouksensa Vanajanlinnassa, ja samalla juhlittiin myös Etelä-Hämeen Ekonomien 65-vuotista taivalta.

Ekonomien mukaan Suomessa on tällä hetkellä työttömiä kauppatieteilijöitä yli 3 000, eivätkä Työhallinnon nykyiset palvelut pysty tukemaan korkeasti koulutettujen työllistymistä. Kaikkiaan akateemisia työttömiä on liiton mukaan yli 42 000.

Yhtenä vaihtoehtona Ekonomit pitävät sitä, että työttömiä tuettaisiin entistä enemmän yrittäjyyteen.

Liitto myös kannattaa työ- ja elinkeinoministeriön pilottihanketta, jossa työttömyyttä kehitetään yksityisten palveluntarjoajien kanssa. Kokouksessa korostettiin myös liittojen tietämyksen merkitystä työllistymisessä.

– Me tunnemme parhaiten ekonomien osaamisen, työtehtävät ja työurat, ja meillä on näyttöä onnistuneista toimintamalleista, liiton lokakuussa valittu toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming toteaa kokoustiedotteessa.

Hemming myös muistuttaa, että jokaisen täytyy myös pitää huolta omasta ammattitaidosta ja sen kehittämisestä.

Neljä viidestä Etelä-Hämeen Ekonomien reilusta 270 jäsenestä on tällä hetkellä työelämässä. Noin joka kymmenes Etelä-Hämeen Ekonomien jäsenistä on yrittäjä. (HäSa)