Kanta-Häme

Elala valitsee muutaman viikon päästä, kuka konsertit tulevaisuudessa järjestää

Tilaajajohtaja Markku Rimpelä ja projektipäällikkö Antti Vihinen esittävät elämänlaatulautakunnalle, että konserttivierailujen hankkimiseen olisi ensi vuonna käytettävissä 150 000 euroa.

Rimpelä ja Vihinen myös esittävät lautakunnalle, että he neuvottelisivat Verkatehtaan ja Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön kanssa orkesterivierailujen hankkimisesta.

Nyt sekä Verkatehtaan että Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön pitää tehdä suunnitelma vierailujen toteuttamisesta. Elämänlaatulautakunnan päätettäväksi sitten jää, kumpi taho tuottaa orkesterivierailut vuonna 2017.

Päätöksen lautakunta tekee juhannusviikolla.

Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor haluaa odottaa, mitä elämänlaatulautakunta konserttitoiminnasta päättää, jonka jälkeen hän harkitsee, mitä Verkatehdas tekee.

– Tietenkin asia kiinnostaa, mutta tämä vaatii erityistä pohdintaa, mitä summalla voi tehdä ja mitä sillä saa.

Astorin mukaan asia ei ole niin yksinkertainen, että konsertit sopeutetaan rahamäärään, sillä tutkimusten mukaan jos jokin kulttuuritarjonta kaventuu voimakkaasti, supistuu kysyntä suhteellisesti enemmän.

Astor onkin sitä mieltä, että konserttitoiminnan rakentaminen pitäisi konseptoida kaupungissa uudelleen.

– Kyllä meillä on tarve muutokseen, mutta 150 000 euroa tekee muutoksesta vaikean.

Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön johtaja Erkki Korhonen kertoo säätiön tekevän ehdotuksen, miten he konsertit hoitaisivat.

– Pitää ensin tutkia, mitä edellytetään. 150 000 eurolla voi saada aikaan mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Korhonen näkee kuitenkin säätiön ja Verkatehtaan kilpailuttamisen outona. Hänen mielestään päättäjillä ei ole selkää ymmärrystä säätiön ja Verkatehtaan rooleista.

– Verkatehdas on reaktiivinen konserttien mahdollistaja ja järjestäjä, ja toimii eri konserttijärjestämispalvelujen alihankkijana. Säätiö on aktiivinen konserttien tuottaja, taiteellinen suunnittelija, substanssiosaaja ja voi ostaa Verkatehtaalta erilaisia alihankintapalveluja ja toteuttaa yhteistuotantoja.

Elämänlaatulautakunta kokoontuu seminaariin ylihuomenna, torstaina. HÄSA

Päivän lehti

7.7.2020