Kanta-Häme

Elalan avustuksille yli 200 hakemusta

Hämeenlinnan kaupungin elämänlaatulautakunta jakaa maaliskuussa yhteensä 310 000 euroa avustuksina.

Tänä vuonna hakemukselle katsotaan olevan eduksi, jos siinä mainittu toiminta tai tapahtuma liittyy osaksi Sibeliuksen 150-vuotisjuhlaa.

Tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo, että hakemuksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä 215 kappaletta. Kaksi hakemusta tuli perille myöhässä. Avustuksia haettiin yhteensä 808 000 euron edestä.

Joenmäen pöydälle hakemuksista päätyivät liikunnan ja sosiaali- ja terveyspuolen avustukset. Näissä hakemuksissa ei Sibelius-kytköksiä juurikaan ollut.

Kulttuuripuolen hakemukset puolestaan päätyivät projektipäällikkö Antti Vihisen käsiin. Vihinen ei kuitenkaan lähde kommentoimaan hakemuksia, koska esityksen valmistelu on vielä kesken. Hän kuitenkin myöntää juhlavuositeeman näkyvän hakemuksissa.

Kaupungin avustuksen saajan tulee olla yhdistys, uskonnollinen yhdyskunta tai säätiö. Haettavissa olevat avustukset on ryhmitelty tila-, tapahtuma- ja toiminta-avustuksiin.

Avustusten myöntämisehtojen mukaan avustuksen tukeman toiminnan tulee olla mahdollisimman vaikuttavaa ja tukea kaupungin strategiaa ja toimintaa. Avustuksen saajan toiminnan pitää olla suunnitelmallista ja Hämeenlinnan asukkaita palvelevaa.

Avustushakemus oli ensimmäistä kertaa mahdollista lähettää myös sähköisellä lomakkeella. Hakemuksista noin 20 prosenttia tulikin perille sähköisesti.

Elämänlaatulautakunta päättää avustusten jakamisesta 12.3. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic