Kanta-Häme

Elenia-areena on osoittanut tarpeellisuutensa

Viime elokuun lopulla avattu Elenia-areena on Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtajan Jorma Hassisen mukaan saanut pelkkiä kehuja urheilijoilta, seuroilta ja joukkueilta.

– Käytännössä areena on siis osoittanut tarpeellisuuteensa. Erityisesti on kiitelty lattiaa, valaistusta ja riittäviä pukuhuonetiloja sekä piha-aluetta ja parkkitiloja.

Myös messu- ja konserttijärjestäjiltä saatu palaute on ollut positiivista. Konserttiyleisöltä on tullut valituksia huonosta akustiikasta.

– Konserttijärjestäjät ja artistit tietävät tullessaan, ettei kyse ole konserttisalista. Järjestäjät ovat sanoneet, että akustiikasta huolehtiminen on heidän asiansa, ei meidän. Muutoin meidän täytyisi vuorata kaikki seinät.

Elenia-areenan rakenteissa ei ensimmäisen toimintakauden aikana ole ollut mitään korjattavaa.

Kahvila- ja anniskelutilojen riittävyydestä ja toimivuudesta on myös tullut valituksia. Jonot ovat tauoilla olleet toisinaan pitkiä. Tilat ovat myös sokkeloiset.

– Tätä pitää ravintoloitsijan (Parolan Rosolli, Eija ja Janne Wallin) kanssa kehittää. Tiloihin ei tehdä muutoksia, mutta isoissa tapahtumissa kahvi- ja anniskelupisteitä voi lisätä aulaan.

Eilisessä Uriah Heepin ja Nazarethin rock-konsertissa Eleniassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa ruoka- ja juomatarjoilua itse kentällä. Anniskelualuetta oli koko kenttäalue, mutta eivät katsomot. Tarjoilusta vastasi tapahtuman järjestäjä Eastway Live. Kokemukset osoittavat, tuleeko kenttätarjoilusta pysyvä käytäntö.

Elenia-areenassa järjestetään ensimmäisellä toimintakaudella eli viime vuoden syksystä tämän toukokuun loppuun satojen urheilutapahtumien lisäksi viisi konserttia ja kahdet messut. Hämeenlinnan Liikuntahallit haluaa pitää muiden kuin urheilutapahtumien määrän ensi kaudella kuudessa, vaikka kysyntää olisi enemmänkin.

– Konserteilla ja messuilla pystymme pitämään urheilupuolen käyttömaksut kohtuullisina, mutta rajansa kaikella. Urheilu ei saa kärsiä muista tapahtumista liikaa, emmekä aio myöskään ruveta kilpailemaan tapahtumapaikkana Verkatehtaan kanssa.

Tapahtumista huolimatta kiitelty areenan lattia on pysynyt hyvässä kunnossa. Hämeenlinnan Liikuntahallien henkilökunta on huolehtinut lattian suojauksesta sekä järjestäjien opastuksesta.

– Meidän pitää pystyä palvelemaan asiakkaita. Se vaatii meiltä uudenlaista ajattelua ja oman työn kehittämistä, Hassinen toteaa.

Hassinen allekirjoittaa sen, että Hämeenlinnassa käyttäjähinnat ovat vertailukaupunkeihin verrattuna keskimääräistä korkeammat.

– Päättäjien olisi pohdittava, missä vaiheessa tämä kääntyy negatiiviseksi asiaksi. Lasten liikkumattomuus kostautuu myöhemmällä iällä. Liikunnalla on kiistaton merkitys hyvinvointiin, Jorma Hassinen sanoo. HÄSA

Päivän lehti

9.4.2020