Kanta-Häme

Elenia-areenasta povataan vetonaulaa

Uuden Elenia-areenan messukuntoa on testattu viikonlopun aikana, kun moderneihin tiloihin on asettunut taloksi Rakenna, sisusta, asu -messut.

Messuilla lauantaina vierailleet Mimosa Koskimies ja Antti Partanen muuttavat Koskimiehen isän vanhaan rintamamiestaloon kuun vaihteessa. Ennen muuttoa talon koko keskikerros pitäisi remontoida asumiskuntoon.

– Öljy vaihdetaan maalämpöön ja periaatteessa kaikki sisäpinnat uusitaan. Myös vanha lautalattia kaivetaan esiin. Onhan siinä hommaa, mutta onneksi ystävät ja vanhemmat ovat luvanneet auttaa, Partanen tuumaa.

Keittiöt ja suuremmat tilaukset on ehditty jo hoitaa. Pariskunta toivoikin messuilta enemmän sisutukseen liittyvää antia.

– Ehkä ovia, ikkunoita ja savupiippuja täytyy niitäkin katsella netistä. Siellä kilpailutuskin sujuu helposti, sanoo Partanen.

Jäähalli teknisesti haastava

Kokkolalainen Suomen Messupromoottorit oy on järjestänyt rakentamisen, sisustamisen ja asumisen messut yhteensä kolme kertaa Hämeenlinnan Ritari-areenalla keväällä liigakauden jälkeen.

Viime vuosi oli välivuosi, sillä Messupromoottorit odottivat uusien tilojen valmistumista. Ritari-areenalla messut oli jaettu kahteen eri tilaan, ja esimerkiksi teknisesti tapahtuman tekeminen oli vaikeaa.

Nyt toimitusjohtaja Reijo Alakoski näyttää tyytyväiseltä.

– Osasimme odottaa uusia ja hienoja tiloja. Kooltaan tämä on ainakin meidän käyttöömme optimaalinen, sähköt saa vedettyä katosta suoraan esittelykortteleihin ja yleisöäkin on riittänyt mukavasti.

Viikonlopun messuille odotetaan 5 000–6 000 kävijää.

Pihalta lisätilaa

Sisätilojen lisäksi myös Elenia-areenan piha-aluetta nurmikenttineen ja edustan kiveyksineen on suunniteltu voivan tarjota lisätilaa.

Reijo Alakoski myöntää, että asumisen messuilla katettua pihakiveysaluetta olisi voinut käyttää tehokkaamminkin.

– Pihan mahdollisuudet huomattiin vähän liian myöhään, emmekä edes kaupanneet niitä yrittäjille kuin vasta muutamaa viikkoa ennen messujen alkua. Yleensä olemme tottuneet järjestämään tapahtumia urheiluhalleilla, eikä siellä ole vastaavia tiloja.

Kalustetukun toimitusjohtaja Petri Jokinen ja ketjupäällikkö Sami Rintamaa eivät innostu ulkona sijaitsevasta messupaikasta, eivät ainakaan lokakuussa.

– Muuten paikka on hieno ja moderni, Hämeenlinnan kokoiselle kaupungille juuri sopiva.

Etelä-Suomi tarvitsee Eleniaa

Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki uskoo, että jatkossa isoja tapahtumia voitaisiin järjestää yhdistämällä Elenia-areenan sekä naapurin palloiluhallin tilat.

Konserttikuntoon laitettu Elenia-areena katsomoineen ja esiintymislavoineen vetää 3100 henkilöä. Käen mukaan vastaavan kokoista konserttipaikkaa Etelä-Suomessa ei juurikaan ole tarjolla.

– Konsertteja, messuja, gaalaillallisia. Hämeenlinnan mahdollisuudet järjestää valtakunnallisesti merkittäviä tapahtumia ovat Elenian myötä ihan omaa luokkaansa. (HäSa)

Menot