Kanta-Häme

Elenia hoitaa ilmajohtojen läheisyydessä kasvavaa metsää – metsänomistajiin yhteys loppuvuoden aikana

Elenia hoitaa Hämeenlinnassa ja Padasjoella noin 30 kilometrin matkalta ilmajohtojen läheisyydessä kasvavaa metsää. Kohteissa tehdään harvennushakkuita ja taimikkojen raivausta.

Valittujen kohteiden metsänomistajiin yhtiö ottaa yhteyttä loppuvuoden aikana.

Metsänhoito ei rajoitu ainoastaan Hämeeseen, sillä yhtiö tekee vastaavia töitä myös Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoite on, että vuoteen 2020 saakka hoidettaisiin vuosittain 1 000 kilometriä sähköverkon vieressä olevaa metsää. Hoitotoimilla ennaltaehkäistään sähkökatkoja.

– Vuosien 2019–2020 hankkeet keskittyvät 20 kilovoltin sähköverkkoon. Hoidettavia johto-osuuksia on yhteensä noin 1 000 kilometriä. Harvennushakkuut ja taimikonhoito aloitetaan porrastetusti vuodenvaihteen molemmin puolin, ja ne jatkuvat vuoden 2020 loppuun saakka, kertoo projektivastaava Hanna-Leena Lepistö Eleniasta.

Nyt valituissa kohteissa on Lepistön mukaan ollut myrskyjen tai lumikuormien aiheuttamia sähkökatkoja, niihin ei ole tulossa maakaapelointia lähivuosina ja alueella on laajalti kotitalouksia tai muuta sähkön käyttöä.

Tähän mennessä Elenia on hoitanut sähköverkon vieressä kasvavia metsiä koko verkkoalueellaan yhteensä 2 500 kilometriä.

Päivän lehti

23.1.2020