Kanta-Häme

Elenian pakohuonepeli vierailee Hämeenlinnassa

Elenia panostaa sähköalalla työturvallisuuteen uudella tavalla. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Elenia panostaa sähköalalla työturvallisuuteen uudella tavalla. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Sähköverkkoyhtiö Elenia ottaa käyttöön sähköverkon rakentamisen työturvallisuuden kouluttamisessa viihdepuolelta tutun pakohuonepelin. Elämyksellisellä oppimiskokemuksella on tarkoitus vaikuttaa uudella tavalla turvallisuusasenteisiin, vähentää tapaturmia ja parantaa työturvallisuutta.

Energia-alalla täysin uusi oppimisympäristö kouluttaa sähköverkon rakentamisen ammattilaisia työturvallisuuteen pelillistämisen avulla. Elenian pakohuonepeli on rakennettu todellista työmaatilannetta mukaillen huomioon ottaen työturvallisuuden perehdyttämisen ja oppimisen vaatimukset.

Pakohuonepelissä yhteistyö tiimiläisten kesken korostuu, tunnelma tehtäviä ratkottaessa innostaa ja tavoite onnistuneeseen pakoon virittää oppimista uudella tavalla.

– Työnteon turvallisuudessa on kysymys jokaisen omasta ja kaikkien yhteisestä asenteesta. Elämyksellisellä pakohuonepelillä vaikutamme asenteisiin myönteisellä, erilaisella tavalla. Tavoite on muuttaa arkisen työnteon käytäntöjä turvallisuuden vaatimukset entistä paremmin tiedostavaksi, sanoo Elenian kunnonhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Turo Ihonen.

Elenian pakohuonepeli lähtee kiertueelle toukokuun lopussa ja kiertää kesän aikana kymmenellä paikkakunnalla. Kiertue vierailee Hämeenlinnassa viikoilla 31 (29.7.–2.8.) ja 32 (5.–9.8.). HäSa

Päivän lehti

15.7.2020