Kanta-Häme

Elinkeinoyhtiöissä yt-neuvottelut

Hämeenlinnan viidessä elinkeinoyhtiössä käydään yt-neuvotteluja. Työntekijöiden määrää aiotaan vähentää, mutta Kehke-elinkeinoyhtiön toimitusjohtaja Mervi Käki vakuuttaa, ettei vielä ole mitään tietoa vähennysten määrästä.

– Aika ratkaisevaa on, millaisen perusrahoituksen kaupunki antaa elinkeinotoimintaan, Käki sanoo.

Hän huomauttaa, että EU:n rakennerahastokausi päättyy vuoden vaihteessa. Kun hankkeita rahoitetaan EU-rahoituksella, myös tämä rahoitus vaikuttaa henkilöstön määrään elinkeinoyhtiöissä.

Elinkeinoyhtiöissä pyritään kuitenkin miettimään kaikki työtehtävät uudelleen samalla, kun yhtiöt yhdistetään yhdeksi konserniksi. Yhtiöillä on yhteensä runsaat 80 työntekijää.

– On tervettä joskus miettiä tehtävät uudelleen, Käki sanoo.

Yt-neuvotteluja käydään Kehittämiskeskus Oy Hämeessä (Kehke), Innopark Programsissa, Sosiaalikehitys-yhtiössä, Hämeen Matkailussa ja Linnan Kiinteistökehityksessä.

Kaikilla elinkeinoyhtiöillä ei ole 20 työntekijää eikä niissä siten tarvitsisi edes käydä yt-neuvotteluja. Yt-neuvottelukutsussa on työntekijöille esitettävä arvio mahdollisesta henkilöstön vähennyksestä. Elinkeinoyhtiöissä henkilövähennyksen määräksi on ilmoitettu korkeintaan yhdeksän, joten neuvotteluja ei tarvitsisi käydä pidennetyllä menettelyllä.

Lakisääteinen neuvotteluaika kuluu umpeen jo ensi viikolla. Neuvotteluja saatetaan kuitenkin jatkaa.

– Kaikki asiat ovat edelleen auki, Käki vakuuttaa.

Ei ole valmista…pöytälaatikossa

Käki sanoo, että yt-neuvotteluja käydään aidosti lain hengen mukaisesti eikä pöytälaatikossa ole mitään valmista mallia. Hän sanoo, että elinkeinoyhtiöissä on meneillään neljä prosessia, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa.

– Meneillään on yhtiöoikeudellinen prosessi, yt-neuvottelut, liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja budjettineuvottelut.

Hämeenlinna sulauttaa Kehken, Linnan Kiinteistökehityksen ja Innoparkin yhdeksi konserniksi. Hämeen Matkailu on Kehken tytäryritys. Innopark-konsernin fuusioista tytäryhtiöksi jää vain hankeyhtiö Innopark Programs. Kehken toimitusjohtaja Mervi Käki on valittu uuden elinkeinokonsernin toimitusjohtajaksi.

Uuteen elinkeinokonserniin jää emoyhtiö, joka on kaikesta kehittämistoiminnasta vastaava yhtiö. Sen tytäryhtiöksi tulee kiinteistöyhtiö, johon sulautetaan Innoparkin ja Linnan Kiinteistökehityksen kiinteistöt.

– Tavoitteena on, että yhtiöiden sulauttaminen saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä. Katsotaan nyt. Aikataulu on aika tiukka, Käki toteaa.

Toiminnallisesti yhtiöiden toiminta yhdistetään nopeasti, sillä yhtiöt saavat pian saman johdon. Hämeenlinnan kaupunginhallitus nimesi maanantaina kaikkien kolmen yhtiön hallituksiin samat henkilöt.

He ovat Sari Rautio (kok.), Juha Kallioinen (kok.), Miia Antin (kok.), Iisakki Kiemunki (sd.), Tarja Filatov (sd.), Aarne Kauranen (sd.), Marjatta Rahkio (kesk.),

Aki Rantanen (ps.) ja Matti Eklund (kd.). Asiantuntijajäseniksi valittiin kuluvan vuoden loppuun saakka Atte Rekola ja Kari Kaartinen.

Yhtiökokoukset, joissa nämä henkilöt virallisesti nimitetään, pidetään mahdollisimman nopeasti. (HäSa)

Mainos