Kanta-Häme

Elisa Göösille heimoliiton palkinto

Janakkalalainen kotiseutuaktiivi Elisa Göös saa Hämeen Heimoliiton myöntämän Häme-teko palkinnon.

Göös toimi Hämeenlinnassa viime kesänä järjestettyjen valtakunnallisten kotiseutupäivien pääsihteerinä. Hänen vastuullaan oli päivien suunnitteleminen ja toteuttaminen yhteistyössä maakunnan muiden toimijoiden kanssa. Göös teki reilun vuoden mittaisen projektin talkootyönä ja ilman korvausta.

Elisa Göös on toiminut Suomen Kotiseutuliiton valtuutettuna, Janakkala-Seuran puheenjohtajana sekä Heimoliiton hallituksen jäsenenä. Hän on toiminut myös Linnaseutu ry:n, Rehakan ja Irjalan kyläyhdistyksen sekä Janaki ry:n puheenjohtajina.

Häme-teko -palkinto myönnetään vuosittain hämäläisen perinteen, kotiseututyön, kulttuurin tai kulttuurimaiseman hyväksi tehdystä työstä.

Kunniakirjat Renkoon ja Hausjärvelle

Häme-teko kunniakirjat myönnetään renkolaiselle Leenamaija Vattiselle sekä Ryttylän kylä- ja kirjastoyhdistykselle.

29-vuotias Vattinen on toiminut pitkään kotiseututyössä Renko-seurassa, jossa hän vastaa Härkätien museon esittelyistä ryhmille sekä hoitaa näyttelykaudella museon käytännön asiat.

Ryttylän kylä- kirjastoyhdistyksen toimintaa Heimoliitto pitää kulttuuritekona, joka viitoittaa esimerkillään ja asenteellaan toimintatapaa, jota voitaisiin menestyksellä käyttää muuallakin, missä kuntien kirjastoja lakkautetaan.

Palkintolaatta ja kunniakirjat luovutetaan Heimoliiton vuosikokouksessa ensi vuoden toukokuussa. (HäSa)