Kanta-Häme Hämeenlinna

Elisa laajensi 5G-verkkonsa Hämeenlinnaan, Telia tulee perässä

Elisan 5G-verkko on laajentunut myös Hämeenlinnaan, Telia on toistaiseksi vahvistanut maakunnassa 4G-kapasiteettia. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Elisan 5G-verkko on laajentunut myös Hämeenlinnaan, Telia on toistaiseksi vahvistanut maakunnassa 4G-kapasiteettia. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Hämeenlinnaan. Verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa Myllymäen, Punaportin ja Kaurialan alueita ja laajenee vielä kesäkuun aikana kaupungin keskustaan.

Kesäkuun aikana verkko laajenee kattamaan myös Hämeenlinnan keskustan ja yltää myös muun muassa Hätilän, Katisen ja Aulangontorpan alueille.

Telia etenee Kanta-Hämeessä Elisaa hitaammin.

– Kanta-Hämeessä painotetaan nyt 4G-verkon vahvistamista ja laajentamista, mutta myös 5G:n rakentaminen lähtee Hämeenlinnassa liikkeelle. Tiedotamme tarkemmin, kun 5G tuodaan asiakkaiden käyttöön, kertoo Telian aluepäällikkö Marko Villa.

Telia rakentaa nyt 5G:tä esimerkiksi Turun seudulla ja Satakunnassa.

– Kasvatamme kapasiteettiä 4G-verkossa ja rakennamme lisäpeittoa palvelemaan koko ajan kasvavaa mobiilidatan käyttöä.

Villan mukaan Forssassa on kaivattu lisäkapasiteettia.

– Muun muassa Hämeenlinnan seudulle sekä Forssan, Jokioisten että Someron alueelle on rakennettu useampia uusia 4G-tukiasemia, Villa lisää.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoo, että 5G on merkittävä asia kaupungille.

– Hyvät, toimivat tietoliikenneyhteydet auttavat meitä asettamassamme hiilineutraaliuden tavoitteessa. Olemme myös digitalisoineet palveluitamme muun muassa terveydenhuollon saralla. Haluamme kehittää kaupunkiamme innovaatio-, testaus- ja pilotointiympäristöksi, jossa yhteistyökumppanimme pääsevät kehittämään ja hyödyntämään 5G-osaamis- ja liiketoimintapotentiaaliaan, Kenakkala sanoo.

– Verkon ripeä laajentuminen on kasvattanut 5G:n suosiota ja tunnettavuutta suomalaisten keskuudessa. Tämä näkyy myös päätelaitteiden myynnissä, sillä ensimmäistä kertaa 5G-laite nousi myydyimpien puhelintemme listalle loppukeväästä. Myös 5G:n käyttäminen kodin nettiyhteytenä kiinnostaa suomalaisia, toteaa Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Hämeenlinna on 28. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon.

Päivän lehti

14.7.2020