Kanta-Häme

Elmola saa sinisen massalattian

Vain viisi Lopen kunnanvaltuutettua piti maanantai-illan valtuustokokouksessa Elmolan liikuntasalin lattian päällystämistä nykyisessä taloustilanteessa turhana. Hankkeen lykkäämistä esittänyt Satu Myllykoski (kesk.) arvosteli, kuinka syksyllä budjetin yhteydessä peräänkuulutettu harkinta ja maltti nyt on unohdettu, kun lattian uusimista kiirehditään.

Elmolalle päädyttiin myöntämään 60 000 euroa lisämäärärahaa, josta osa käytetään valaistuksen uusimiseen ja osa massamaton hankkimiseen. Alun perin lattian uusimista esittänyt Joni Lähde (sd.) perusteli kiirettä erinomaisella tilaisuudella hankkia edullisesti vain vähän käytetty pinnoite.

Nykyinen parketti vaatisi pikaisesti hiomista, lakkaamista ja pelikenttäalueiden merkitsemistä.

Lähes käyttämättömän, monesta salista tutun sinisen pinnoitemassan pitäisi kestää parikymmentä vuotta. Valtuusto myönsi rahat, mutta jätti teknisen lautakunnan selvitettäväksi yksityiskohdat. Lautakunta tutkii pinnoitteen sopivuuden, hankkii asennusurakoitsijat ja myös päättää, miten Elmolan salia jatkossa voidaan käyttää muuhun kuin palloiluun ja liikuntaan.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta edellyttää mattoa puoltaneen Riitta Joutsi-Hännisen (kok.) kertoman mukaan, että sali pysyy monitoimisalina, jota voidaan käyttää myös erilaisiin kulttuuritilaisuuksiin. Sosiaalisessa mediassa käyty keskustelu on ennalta kiehunut, kun sinisen lattian pelätään lopettavan salin käytön esimerkiksi tanssiin.

Lisämääräraha ei ollut Anniina Luceniuksen (kok.) mieleen, koska samaan aikaan yläkoulussa edessä on yhdeksänsien luokkien yhdistämistä ja erityisopetuksen leikkauksia. Lucenius esitti 16 valtuutetun aloitteena, että säästöt puretaan ja annetaan lisärahaa myös resurssiopettajan palkkaamiseen ensi lukuvuodeksi.

Kanankakka kammottaa Kormussa

Harri Hatakka (kesk.) ja Satu Myllykoski esittivät aloitteena, että Lopen kunta asettuu vastustamaan Janakkalan kunnan puolelle valmisteltavaa Piilonsuon jätteenkäsittelylupaa sekä alueelle suunniteltua uutta tiehanketta.

Kormun pohjoispuolelle, Janakkalan Piilonsuon entiselle turpeenottoalueelle on tulossa kanojen ja hevosten sekä paperitehtaiden jätteitä käsittelevä laitos. Pälkäneellä toimiva Humuspehtoori aikoo käsitellä alkuun 20 000 tonnia jätettä vuodessa.

Kormulaiset arvostelevat paitsi hajuja, myös uuden tien tuomaa rekkaliikenteen melua.

Valtuuston päätöksiä

Kuntarakenneselvitykselle myönnettiin lisäaikaa toukokuun loppuun saakka.

Kaartjärven Vesihuolto oy liitetään ensi vuoden alusta Lopen kunnan vesilaitokseen.

Yritystonteille hyväksyttiin varaus- ja vuokrausperiaatteet.

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän purkusopimus hyväksyttiin.

Urheiluilmailuopistolle Räyskälään myönnettiin 3 500 euron pääomasidonnainen laina.

Edesmenneen Mikko Aholan tilalle kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan varajäseneksi valittiin Petri Kerava (kesk.).

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic