Kanta-Häme

Eloklubilla otettiin varaslähtö messuille

– Ei Matissa mitään vikaa ole, mutta Frederikiä me lähinnä tulimme katsomaan, Melissa Auranen ja Elsa Halmela kertoivat perjantai-iltana Hämeenlinnan torin Eloklubilla.

Hämeenlinnalaisystävykset olivat saapuneet paikalle hyvissä ajoin, sillä ensimmäisenä esiintymisvuorossa ollutta mäkilegendaa odotellessa teltassa riitti vielä hyvin tilaa. Iso osa juhlaväestä oli jäänyt torin laitamille omia tuotteita nauttimaan.

Illan edetessä väkeä telttaan alkoi kuitenkin tasaisesti virrata.

Eloklubi pidettiin nyt torilla ensimmäistä kertaa, ja Halmelaa uusi paikka miellytti.

– Tori tuo vähän kaupunkimaisuutta tapahtumaan, vaikka ympärillä asuvat eivät välttämättä tykkää. Mukava, että Hämeenlinnaan saadaan eloa tällaisten tapahtumien muodossa.

Kaksikko aikoi jatkaa viikonlopun viettoa lauantaina Elomessuilla.

– Heti aamupäivästä emme ehkä alueelle mene, mutta jossain kohtaa päivää kyllä. Siitä voi sitten jatkaa Linnacruisingia katsomaan, Auranen pohti.

Perjantaina Eloklubilla esiintyi Matti Nykäsen ja Frederikin lisäksi Petri Nygård. Klubi tosin starttasi jo torstaina Paula Koivuniemen keikan tahtiin.

Vanajanlinna Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo kertoo, että lippuja meni tuolloin kaupaksi noin 500–600.

– Ihan hyvä lukema, kun ottaa huomioon, että oli arkipäivä.

Varsinaiset Elomessut polkaistaan käyntiin tänään aamukymmeneltä.

Messut järjestetään Verkatehtaalla ensimmäistä kertaa, joten sokkeloisen alueen somistaminen messuille sopivaksi on vaatinut perusteellista suunnittelua ja vakaita käsiä mittamiehiltä.

Messujärjestäjä Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen kertoo, että järjestelyt ovat sujuneet kiireestä huolimatta ongelmitta.

Uuden miljöön toimivuus testataan kuitenkin kunnolla vasta tänään, kun messuvieraat alkavat tasaisena massana valua alueelle.

Aiempina vuosina Elomessut ovat keränneet noin 50 000 messuvierasta, ja samanlaisiin lukuihin pyritään myös tänä suvena. Alueelle on vapaa pääsy.

– Säästähän se on paljon kiinni, mutta uskon, että uuden messualueen näkeminen kiinnostaa ihmisiä. Toki myös ohjelmaa sekä osastoja on enemmän kuin aikaisemmin.

Näytteilleasettajia viikonlopun messuilla on yhteensä noin 270, joten vanhojen suosikkien lisäksi paikalle on saatu houkuteltua myös uusia yrityksiä, järjestöjä ja yhdistyksiä.

– Lähes kaikki Verkatehtaan omat toimijat ovat myös mukana, Sutinen muistuttaa ja mainitsee esimerkkeinä Bio Rexin ja Yle Hämeen.

Kaupungin katuja ei Elomessujen takia viikonloppuna suljeta. Messuvieraille ei myöskään ole osoitettu erillisiä parkkipaikkoja, eli kaikki parkkeeraavat sinne, mistä vapaan ruudun löytävät.

– Kävellen, polkupyörällä tai julkisillakin voi tulla, Sutinen evästää.

Messupäivä päättyy lauantaina kello 18, mutta iltaa voi jatkaa torin maksullisella Eloklubilla, jossa esiintyy Jenni Vartiainen.

Sunnuntaina messut jatkuvat aamukymmenestä aina kello 17:ään asti. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic