Kanta-Häme

Elokuu on ollut poikkeuksellisen märkä

 

Koko elokuun keskimääräinen sademäärä on saavutettu usealla havaintoasemalla jo elokuun puoliväliin mennessä ja eilen tiistaina koettiin Etelä-Suomessa harvinaisen runsaita sateita, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.
 
Viimeksi kuluneen vuorokauden aikana on satanut harvinaisen runsaasti. Vuorokauden aikana satoi runsaimmin Helsingin Kaisaniemessä, missä sadetta kertyi 43,3 millimetriä. Määrä on neljänneksi suurin elokuussa mitattu vuorokautinen sademäärä.
 
Yli 20 millimetrin sademääriä on mitattu useilla paikkakunnilla.
 
Elokuun alkupuolella on satanut monin paikoin runsaasti, ja sadetta on kertynyt useilla havaintoasemilla enemmän kuin normaalisti koko elokuussa. Eniten on satanut Joutsassa, jossa elokuun sademäärä on tähän mennessä 130 millimetriä.
 
Sen sijaan maan pohjoisosassa ja monin paikoin maan länsiosassakin sateet ovat jääneet niukoiksi. Torniossa sadetta on tullut vain 1,4 millimetriä.
 
Tilastollisesti elokuu on Suomessa vuoden sateisin kuukausi keskimääräisen sademäärän ollessa maan etelä- ja itäosassa 70–90 millimetriä ja länsi- ja pohjoisosassa 50–70 millimetriä. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020