fbpx
Kanta-Häme

Elokuun lopussa olevaan Taiteiden yöhön voi yhä ilmoittaa ohjelmanumeroita

Neljättä kertaa järjestettävä Hämeenlinnan Taiteiden yö on julkaissut ensimmäiset maistiaisensa vuodelle 2016. Tapahtumaa vietetään perjantaina 26. elokuuta.

Tänä vuonna tapahtuma levittäytyy Ahveniston hautausmaalta Aulangontien Makasiineille asti. Uutena osana Taiteiden yötä järjestetään Puistojen yö.

Hämeen linnassa järjestetään ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kävijät pääsevät tutustumaan linnan syövereihin taskulampun valossa pimeillä kierroksilla. 

Kappelissa viiden kirjoittajan ryhmä ”KiVi” esittää ajattomia tekstejä vankeudesta, muureista ja kuvitteellisista kahleista. Ritarisalissa Hämy – teatteri esittää ”Saa jakaa” -teatteriesityksensä.

Vartio-tuvassa Wanhan Linnan Kilta tutustuttaa kävijät leikkimielisiin, historiallisiin uhkapeleihin sekä viuhkan merkkikieleen. Osana Puistojen yötä Linnanpuistossa järjestetään hathajoogaa. 

Taiteiden yötä koordinoivan Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä voi kurkistaa tulevan ensi-illan, Kalenterityttöjen avoimiin harjoituksiin. Verstas-näyttämöllä nautitaan draamallisesta ja komediallisesta musikaalikonsertista ja Teatterin toisen ensi-illan Finnhits-musikaalin karaokeillasta. 

Arx-talon edessä on alkuillasta taidepainotteista ohjelmaa koko perheelle. Illan päättää jo perinteeksikin muodostunut nuorten kykykilpailu.

Galleria Koneessa esitellään kuvataiteilija Tuula Anttosen maalauksia. Klassisen musiikin ystäville järjestetään Sibelius-opiston Tauno-Marttinen salissa nuorten muusikoiden konsertti. 

Ravintola Piparkakkutalossa startataan Taiteiden yöhön jo päivällä. Lounasaikana ravintolassa on esiintymässä 15 minuutin mittaisella pop-up esityksellään ”Kokonainen festivaali”. 

Torin Taiteiden yön kirppikselle voi tulla tekemään löytöjä tai myymään tarpeettomia tavaroitaan. 

Toripuisto muuttuu illan aikana Kohtaamisten puistoksi, joka täyttyy eksoottisista äänistä ja tunnelmasta. 

Pääkirkossa kanttorit loihtivat paratiisin sointuja ja kaikuja taivaan porteilta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää myös opastetun hautausmaakävelyn Ahveniston hautausmaalla. 

Myös Keskustan museoiden ja gallerioiden tarjonta on runsas. Tapahtumailtana kummitukset valtaavat Museo Skogsterin. Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyssä ja museon aulassa on hyytävän mukavaa ohjelmaa. Sibeliuksen syntymäkodissa voi kuunnella tarinallista konserttia.

Kuvataiteilija Minttu Saarisen työhuoneen avoimissa ovissa pääsee tutustumaan taiteilijaan. Lasinpuhallusstudio Soda Shopissa avataan Taiteiden yönä Marjut Nummisen ja Aino Vilppaan Ladon lukot -lasinäyttely. 

Kumppanuustalon sisätiloissa on luvassa runomatinea, Suomi–Namibia seuran näyttely, Senioriklovnit, perinnenallenäyttely, kissavideoita ja Kumppanuustalon kirkkokellarikierros. Lisäksi Puistojen yön kunniaksi pihalta löytyy taideteoksia ja ulkopuuhaa. 

Linnan Pyöräverstaan järjestämä yöpyöräily poljetaan Taiteiden yönä Vanajaveden rantareitin ympäri. Rantareitin varrella esiintyy illan aikana tanssia ja taistelulajia yhdistävä Respeite Capoeira -ryhmä. 

Ohjelmaan on luvassa kesän aikana runsaasti lisäyksiä ja kellonajat sekä paikkatiedot tarkentuvat elokuun aikana.

– Esimerkiksi Kumppanuustaloon etsitään lisää tekijöitä ja toteuttajia ja ohjelmaan voi osallistua monenlaisella tavalla. Halukkaat pääsevät mukaan myös järjestelyihin, koristeluihin ja erilaisten taideprojektien toteuttamiseen, kertoo tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukka. 

Päivittyvät ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta www.hmltaiteidenyo.fi.
Ideoita sekä valmiita ohjelma-numeroita voi lähettää aina tapahtumapäivän aattoon asti tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukalle osoitteeseen rosaliina.munnukka@hmlteatteri.fi
 

Menot