fbpx
Kanta-Häme

Elomessuilla 45 000 kävijää

Elomessujen messujohtaja Kari Markkanen kertoo Hämeen Sanomille lähettämässään tiedotteessa, että Elomessujen noin 40 000 kävijän tavoite ylitettiin reilusti; jopa 5000:lla kävijällä. Hänen mukaansa Elomessujen järjestämiskustannukset olivat noin 50 000-60 000 euroa.

Elomessut joutuu luultavasti parin vuoden sisällä etsimään itselleen uuden tapahtumapaikan, kun Eteläranta-hanke etenee.

– Alue kaavoitetaan ja Hämeenkaari-halli varmaan puretaan, joten meidän täytyy etsiä uusi paikka. Toista tällaista yhtenäistä isoa aluetta on hankala löytää, Markkanen miettii.

Tänä vuonna messuilla järjestettiin ensimmäistä kertaa paneelikeskusteluista koostunut HämeAreena. Se ei Markkasen mukaan löytänyt vielä täysin yleisöään, mutta hän uskoo hyvän idean vakiintuvan. HämeAreena-yhteistyössä ovat Hämeen Messujen ja Hämeen yrittäjien lisäksi myös Yle Häme, Hämeen Sanomat ja Hämeen liitto.

Hämeen liiton messupisteellä kävijöitä kiinnosti erityisesti Vanajavesikeskuksen järvivisa. Siinä yritettiin arvata, mistä karttaan merkitystä järvestä mikäkin vesipulloista on täytetty.

Vanajavesikeskuksen vesistöasiantuntija Suvi Mäkelä kertoo, että moni arvaaja tietää, että Takajärven vettä löytyy kirkkaimmasta vesipullosta, mutta Vanajanselän kunnon moni aliarvioi.

– Vanajanselän vedeksi arvataan monesti joku sumeammista vesistä, Mäkelä sanoo. (HäSa)

Menot