Kanta-Häme

Elomessujen iltaravintola Eloklubi siirtyy kauppatorille

Ensimmäistä kertaa koskaan Hämeenlinnan kauppatori toimii Elomessujen iltaravintola-alueena 6.–8. elokuuta.

Eloklubi-iltaravintolan käytännön toteutuksesta vastaa Vanajanlinna Catering yhteistyössä Elomessujen kanssa. Elomessujen järjestelyistä vastaa Hämeen Sanomat oy.

Elomessut järjestetään Hämeensaaren sijaan ensimmäistä kertaa Verkatehtaalla, mihin Eloklubinkin oli alunperin tarkoitus siirtyä.

– Sieltä ei vain yksinkertaisesti löytynyt riittävästi fyysistä tilaa Eloklubille. Lähdimme sitten selvittämään, onnistuisiko ravintola kauppatorille, kertoo Vanajanlinna Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Viranomaisten vastaanotto oli Mika Walkamon mukaan yllättävänkin hyvä.

– Kaikki olivat tosi positiivisia, että Hämeenlinnan torille saadaan elämää. Ääniasia (melu) on ehkä ollut tiukin, mutta ohjelma loppuu joka ilta kello 24. Desibelimittauksia tekevät sekä viranomaiset että me itse, Walkamo kertoo.

Mittauksia tehdään lähimpien asuintalojen seinustoilta.

– Lisäksi portsareita on paljon, ettei homma pääse lähtemään lapasesta. Vessojakin on lain mukaan oltava riittävä määrä. Emme mekään halua, että ihmiset kuseksivat nurkkiin.

– Mekin haluamme, että kaikki menee hyvin. Haluamme tehdä tämän seuraavanakin vuonna.

Joka illan jälkeen siivouspartiot kiertävät siivoamassa alueen. Ravintolateltta esiintymislavoineen ja iso terassialue sijoittuvat torin kirkon- ja Hallituskadun puoleiseen kulmaukseen.

– Tämä on meille erittäin riskipitoinen ja turkasen kallis keikka. Mehän rakennamme täysin nollasta torille ravintolan lavoineen, sähköineen, vesineen, äänentoistolaitteineen ja vessoineen.

– Kyllä tässä puhutaan yli sadastatonnista kaikkine kuluineen. Illat pitää myydä loppuun eli 1 500 lippua joka ilta. Varsinaisen tuoton saamme itse ravintolan myynnistä, Mika Walkamo laskeskelee.

Torstaina 6.8. esiintyy Paula Koivuniemi, perjantaina 7.8. Matti Nykänen, Petri Nygård ja Frederik sekä lauantaina 8.8. Jenni Vartiainen.

Järjestyksessään 24. Elomessut pidetään 8. ja 9. elokuuta. HÄSA

Päivän lehti

9.4.2020