Kanta-Häme

Elomessut hieman viime vuotta suuremmat – Arx edustaa messuilla vahvasti juuri vietetyistä Hippaloista huolimatta

Jo 27. kertaa järjestettävään Kanta-Hämeen suurimpaan yleismessutapahtumaan Elomessuille on tulossa pieni määrä viime vuotista enemmän näytteilleasettajia.

– Osastoja tulee noin 270. Ne on myyty loppuun. Tilaakaan ei ole enempää, Hämeen Sanomien asiakkuuspäällikkö ja messuvastaava Hanna Velin sanoo.

Myös Elomessujen ohjelmalava on varattu täyteen.

Lauantai-iltana Ritari-Areenalla nähdään HPK Liiga oy:n Elofest, jossa esiintyvät muun muassa muusikot Arttu Wiskari ja Maija Vilkkumaa.

 

Viipurintietä ja Paasikiventietä ei suljeta messujen takia liikenteeltä tänä vuonna.

Velin ei usko messujen aiheuttamasta liikenteen määrästä koituvan ruuhkaongelmia.

– Ihmisiä tulee hyvällä säällä ilman autoa. Tänä vuonna meillä on myös noin 50 henkilöä vetävä katujuna, jolla pääsee kauppakeskus Goodmanilta ja Hämeenlinnan torilta messualueelle.

Hämeenlinnan rautatieaseman läheinen parkkialue on varattu messukäyttöön perjantaista sunnuntaihin.

Mietittiinkö työmatkalaisia, kun parkkitilan käyttöä rajattiin, Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen?

Neuvotellessamme parkkialueen vuokrauksesta kaupungin kanssa, he sanoivat, että perjantaisin tehdään paljon etäpäiviä, ja viikonloppuisin se on usein lähes tyhjä. Käytäntö on nyt neljättä vuotta sama, eikä ongelmia ole ollut.

 

Verkatehtaan paikalliset toimijat, kuten Yle Hämeenlinna, lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx ja Hämeenlinnan teatteri ovat itsekin messuilla aktiivisesti esillä.

Arx järjesti juuri viime viikolla lasten taidefestivaali Hippalot, johon panostettiin suuresti.

Onko Arxilla Hippaloiden jäljiltä millaisia resursseja järjestää toimintaa Elomessuilla, Hämeenlinnan kaupungin lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström?

– Olimme tapahtumien ajankohtien läheisyydestä tietoisia ajoissa. Voimavaroja riittää, mutta henkilöresurssit ovat hieman pienemmät.

Tänä vuonna Elomessuilla nähdään perheille suunnattu Metsän peitto -näyttely, jossa opitaan suomalaisesta metsäperinteestä ja -uskomuksista. Se koeajettiin onnistuneesti Hippaloissa.

Lisäksi Arx esittää messuilla esimerkiksi nukketeatteria. Myös Hämeenlinnan nuorisovaltuuston edustajia on tavattavissa molempina messupäivinä.

Fagerström ei pelkää, että juuri olleet Hippalot söisivät messujen kävijämäärää.

– Lapsiperheet ovat hirveän aktiivisia, ja Elomessuilla on paljon muutakin, kuin vain meidän pisteemme. On myös perheitä, jotka haluavat nähdä asioita uudestaan. Esimerkiksi Metsän peitto -näyttelystä löytyy jokaiselle joka kerta jotain uutta. HäSa

ElomessutVerkatehtaalla 11.–12.8. Lauantaina klo 10–18 ja sunnuntaina 10–17. Vapaa pääsy. Messut järjestää Hämeen Sanomat oy.Hämeen Sanomien päätoimittaja Petri Hakala tavattavissa lehden omalla osastolla Verkatehtaan aulassa sunnuntaina kello 13 lähtien. Osastolla tavattavissa myös toimittajia.

Tuoreimpia artikkeleita