fbpx
Kanta-Häme

Elonkierron Mansikki-maatalousnäyttely houkuttaa jälleen lapsiperheitä luontoon ensi viikonloppuna

Elonkierron Mansikki-maatalousnäyttely tarjoaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille jo viidettä kertaa. Kävijöitä kertyy kautta Etelä-Suomen.
Mansikki-näyttelyn lavasteita pystytetään jo Elonkierrossa ensi viikonloppua varten. Paikan päältä voi bongata myös Elonkierron maskotin Heluna-kyytön.

Koko perheen Mansikki-näyttely järjestetään Jokioisten Elonkierrossa jälleen ensi viikonloppuna. Tapahtuman osallistujamäärät ovat vakiintuneet vuosien aikana keskimäärin 5 000 kävijän paikkeille.

– Sääennuste on niin komea viikonlopulle, että odotamme paljon kävijöitä. Viime vuonna saatiin kyllä todeta, että Mansikki on ulkoilmatapahtuma, sanoo LounaPlussan hankeneuvoja Elina Hujanen viitaten viimevuotisen näyttelyn kanssa päällekkäin osuneisiin sadekeleihin.

Säävaraus kannattaa siis Hujasen mukaan ottaa huomioon. Muutoin Mansikin ohjelmatarjonta on edelleen monipuolista edellisvuosien tapaan. Eläinosastolla näyttäytyy perinteisten maatilan eläinten lisäksi myös alpakoita ja ylämaankarjaa

Tarjolla on myös lukuisia puuhapisteitä hyönteishotellien rakentamisesta fatbike-maastopyörien testaukseen. Esityksistä vastaavat Ponu-temppuponin lisäksi muun muassa viihdeorkesteri Tähtisade ja Pelle-Pändi.

Elonkierrossa tehtävään tutkimukseen pääsee tutustumaan tiedeteltoissa Elonkierron tänä syksynä avatulla esittelyalueella. Teltoissa voi tarkastella hyönteisiä mikroskoopilla, seurata petoeläinten edesottamuksia riistakamerasta tai tutustua eri puulajien siemeniin ja taimiin.

Näyttelyn taustavoimat ovat kasvaneet useiden yhteistyökuvioiden myötä vuosien aikana. Erilaiset yhdistykset ja yritykset ovat löytäneet tapahtuman hyvin.

– Yhdistyksiä on hurjasti mukana, ja myös yritykset ovat suhtautuneet näyttelyyn todella suopeasti. Nykyään tapahtuma on kokonaan sponsorirahoitteinen, Hujanen kertoo.

Yhteistyössä ovat mukana lisäksi Jokioisten kunta ja Osuuspankki sekä seudun oppilaitoksia.

Näyttely on aiempina vuosina kerännyt vieraita myös Helsingistä, Tampereelta ja Turusta asti. Tieto on saatu Hamkin merkonomiopiskelijoiden kanssa tehtyjen asiakaspalautekyselyjen pohjalta.

– Yli 300 vastaajan otannan perusteella voidaan sanoa, että olemme tavoittaneet väkeä koko Etelä-Suomen alueelta. Mitään vastaavaa tapahtumaa tältä seudulta ei löydy, Hujanen sanoo.

Näyttelyä on Hujasen mukaan pyritty pitämään aktiivisesti esillä. Tapahtumaa on mainostettu esimerkiksi tämänvuotisilla Elomessuilla ja Okra-maatalousnäyttelyssä. Näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa on myös panostettu.

– Täytyyhän sitä jotain uuttakin konstia koittaa, Hujanen sanoo somesta.

– Toivotaan, että saadaan riittävästi talkooväkeä ja vuorolistat siltä osin kuntoon. Ja se poutasää, Hujanen toivoo viikonlopun suhteen. FL

Mansikki-maatalousnäyttely Elonkierrossa (Ojaistentie 44, Jokioinen) lauantaina 8.9. klo 10–17.

Menot