Kanta-Häme

Elonkierto kutsuu mukaan tarinoiden ja taiteiden maailmaan

Maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierrossa Jokioisissa kuullaan heinäkuussa yrttien tarinoita ja osallistutaan keppihevostapahtumaan.

Koko perheelle suunnatussa työpajassa taiteillaan tulevaisuuden kasveja.

Yrttiaiheisessa teemaillassa keskiviikkona 11.7. kello 18 perimätietouteen pohjautuva kuvitteellinen tarina johdattaa kuulijat seikkailuun, jossa lääke- ja rohtokasvien avulla parannetaan erilaisia vaivoja ja ratkaistaan kiperiä tilanteita.

Kierroksen asiantuntija, professori Yvonne Holm Helsingin yliopistosta vastaa kysymykseen ”Tarua vai totta?”. Holm on yksi Suomen harvoista rohdosasiantuntijoista, joka on muun muassa ollut mukana kirjoittamassa useita kasvien lääkinnälliseen käyttöön liittyviä teoksia.

Yrttitarinan on laatinut Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston opiskelija Anne Mäkelä, joka toimii tällä hetkellä Elonkierrossa työssäoppijana.

Teemaillan aikana tarinan kertoja ja asiantuntija käyvät vuoropuhelua, johon myös yleisö voi osallistua esittämällä tarkentavia kysymyksiä.

Maksuton teemakierros alkaa Elonkierron portilta ja kestää noin puolitoista tuntia.

Koko perheelle suunnattu uutuustapahtuma ”Taidetyöpajoja ja fantastisia keppihevosia” järjestetään tiistaina 17.7. kello 15–18.

Tapahtumassa nuoret ja lapset pääsevät kisailemaan keppihevosradalla ja tekemään oman fantasiakeppihevosen kierrätys- ja luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Keppihevostyöpajan ohjaa Piritta Kämi-Conway.

Tapahtumailtapäivään sisältyy myös taidetyöpaja, jonka teemana on ”Muualta kuin maasta”. Työpajassa tehdään rautalangasta ja kipsistä tulevaisuuden kasveja.

Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Järjestelyihin osallistuvat Kulttuuriyhdistys Kuvio ry, Luken Future Crop- ja Uudistuva Elonkierto -hanke.

Uudistuva Elonkierto -hankkeen rahoittaa Lounaplussa ry Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta EU:n maaseuturahastosta, kansallisella rahoituksella sekä alueen kuntien rahoituksella.

Elonkierto on Luonnonvarakeskus Luken ylläpitämä koko perheen kohde.

Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa kesäkuun alusta syyskuun puoleen väliin.

Kävijä pääsee tutustumaan ilmaiseksi myös harvinaisiin suomalaisiin maatiaislehmärotuihin, kyyttöihin ja länsisuomenkarjaan.

Lisäksi puistossa kasvavat yleisimmät viljely- ja maatiaiskasvit.

Lisätietoa

www.elonkierto.fi