Kanta-Häme

Ely-keskus ei anna paljon toivoa tulevasta

Hämeen ely-keskuksen Toivoa tulevasta -raportti ei anna elinkeinoelämän ja työllisyyden kehityksestä toiveikasta kuvaa. Asiat ovat sen mukaan huonommin puolen vuoden ja vuoden kuluttua.

Ely-keskuksen mukaan Päijät-Hämeen näkymät ovat kielteiset. Kun Kanta-Hämeen alueella tilanne säilyy jokseenkin ennallaan, koko ely-keskuksen alueella näkymät ovat pääosin kielteiset.

Raportin mukaan Hämeen yritystoimintaa leimaa selkeä varovaisuus. Yritysten kasvunäkymät ovat kuitenkin epäyhtenäiset. Samaan aikaan kun monien yritysten näkymät ovat heikkenemässä, joidenkin suurimpien metallituote- ja koneenrakennusyritysten tilausten kasvu näyttäisi jatkuvan.

Ely-keskus arvioi myös Kanta-Hämeen sisällä näkymien vaihtelevan seutukunnittain. Forssan seudulla, jossa taloudellinen tilanne on heikoin, ei odoteta enää heikkenemistä. Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukunnissa työttömyyden uskotaan yhä pahenevan.

Kanta-Hämeessä pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut yli 76 prosenttia vuodesta 2009. Päijät-Hämeessä näiden työttömien määrä on lähes kaksinkertaistunut. Pitkäaikaistyöttömiä on ely-keskuksen alueella yhteensä 6 876.

Nuorten työttömien määrä on kaksinkertaistunut Hämeessä. Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä nuorten työttömyys on edennyt käsi kädessä. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic