Kanta-Häme

Ely: Työlupien saatavuuden höllentäminen ei vaikuttanut Hämeessä - Tähän mennessä vain 141 hakemusta

Työlupien saatavuuden helpottamisella ei ollut toivottua vaikutusta. Tänä vuonna Kanta- ja Päijät-Hämeessä on jätetty vain 141 hakemusta.
Aihekuva. Seppo Pessinen.
Aihekuva. Seppo Pessinen.

Tilastokeskuksen tuoreen väestöennusteen synnyttämän julkisen keskustelun yhteydessä on esitetty, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolisen työvoiman saatavuusharkinnan poistaminen voisi auttaa uhkaamassa olevaan työvoimapulaan.

Hämeen ely-keskuksen mukaan tämän vuoden alussa jo höllentyneellä alueellisella työlupalinjauksella ei kuitenkaan ollut toivottua vaikutusta Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Työlupia on sen mukaan haettu vain huomattavan pieniä määriä.

 

Hämeen työlupahakemukset käsittelevän Pirkanmaan TE-toimiston mukaan tammi-elokuussa 2019 Hämeen ely-alueelle haettiin 141 työlupaa, joista 97 sai myönteisen päätöksen.

Määrä on suunnilleen sama kuin viime vuonna, jolloin 191 haetusta työluvasta 113 sai myönteisen päätöksen.

 

Eniten työlupia myönnettiin Hämeessä ukrainalaisille, venäläisille ja vietnamilaisille.

Ammattialoittain eniten lupia myönnettiin viljelijöille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille, hitsaajille ja kaasuleikkaajille, betonirakentajille ja -raudoittajille sekä puutarha- ja kasvihuonetyöntekijöille. Yksittäisiä lupia myönnettiin myös yleislääkäreille.

Hämeen ely-keskus vapautti vuoden alussa maanrakennusalan ja rakennusalan saatavuusharkinnasta. Jo aiemmin Hämeessä on luovuttu työlupien saatavuusharkinnasta sosiaali- ja terveydenhuollossa, maatalous-, metsä- ja puutarha-aloilla sekä tietyissä metallialan töissä. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020