fbpx
Kanta-Häme

Enegia moittii hallitusohjelmaa

Enegia Groupin toimitusjohtaja Tommi Vekka moittii hallitusohjelmaa energiasäästön ja -tehokkuuden unohtamisesta. Hänen mielestään energian säästäminen ja tehokkuuden kasvattaminen olisivat nopeita ja huokeita tapoja vähentää riippuvuutta tuontienergiasta.

– Hallitusohjelmassa energiasta mainitaan vain painopisteen siirtäminen fossiilisista energialähteistä uusiutuviin, sekä puhutaan eri tuotantotavoista ja teknologiasta.

Vekka huomauttaa, että kiinteistöjen energiankulutuksesta voidaan säästää noin 10 prosenttia hyvin pienillä investoinneilla ja ennen kaikkea kiinteistön oikealla käytöllä.

– Pitkän kokemuksen mukaan energian asiantuntevalla ostolla voidaan lisäksi säästää noin 8 prosenttia markkinan keskihinnasta.

Vekan mukaan puolittamalla rakennusten energiankulutus ja lisäämällä kotimaisen energian käyttöä voidaan energiakauppataseen vajetta pienentää kohti 2000-luvun alun tasoa.

– Vaje on nykyisin noin 8 miljardia euroa, kun se vielä 12 vuotta sitten oli noin 3 miljardia euroa.

Hämeenlinnalainen Enegia Group on Suomen suurin energiapalveluyritys. Yritys työllistää 180 työntekijää ja sen liikevaihto on 18 miljoonaa euroa. HäSa

Menot