fbpx
Kanta-Häme

Enegia on varoittanut väkeään yt-neuvotteluista

Hämeenlinnalainen Enegia Group on varoittanut henkilöstöä alkavista yt-neuvotteluista. Henkilöstölle on annettu tieto, että yt-neuvottelut aloitetaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

– Henkilöstölle on annettu tieto, että neuvottelut voivat olla alkaa. Neuvotteluja ei ole aloitettu eikä henkilöstölle ole lähetetty kutsua niihin, Enegian toimitusjohtaja Tommi Vekka kertoo.

Vekka ilmoittaa, että hän ei voi vielä antaa tietoa neuvottelujen syistä ja mahdollisista seurauksista.

– Kun neuvotteluista on virallinen tieto, asiasta kerrotaan, työmatkalta tavoitettu Vekka sanoo.

Suomen suurimmat energianhankinnan ja -konsultoinnin yritykset hämeenlinnalainen Skapat ja jyväskyläläinen Energiakolmio päättivät vuosi sitten yhdistymisestä. Ne muodostivat tänä vuonna yrityksen, joka otti nimekseen Enegia.

Uudella yhtiöllä voi olla rakenteellinen tarve järjestellä henkilöstöään uudelleen tai vähentää sitä. Energiakolmio ja Skapat ovat olleet tuottavia yrityksiä. Talouden taantuma ja sähkömarkkinoiden poikkeuksellinen tila vaikuttavat kuitenkin niiden toimintaan.

Enegia Groupilla on noin 200 työntekijää, joista noin 45:llä työpaikka on Hämeenlinnassa. Liiketoimintojen vetäjät jakautuvat Hämeenlinnan ja Jyväskylän kesken.

Vaaka Partners -pääomasijoitusyhtiö on yhtiön suurin ja toimitusjohtaja Vekka toiseksi suurin osakkeenomistaja. HäSa

Menot