Kanta-Häme

Enemmistö Hämeenlinnassa perustetusta CAP-Groupista pohjoismaiselle sijoitusrahastolle

Kansainvälistyvää kuljettajakoulutusyritystä kiinnostavat erityisesti Norjan markkinat.
CAP-Groupin perustaja Pekka Kari jatkaa yhtiössä sekä vähemmistöomistajana että toimitusjohtajana. Kuva: Juho Peltoniemi, arkisto

Hämeenlinnaan perustettu ja nykyään Pohjoismaiden suurin kuljettajakoulutusyritys CAP-Group oy tähtää eurooppalaisille markkinoille.

Pohjoismainen pääomasijoitusrahasto Verdane ostaa yhtiön osake-enemmistön ja vauhdittaa CAP:n kansainvälistä kasvua.

Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Osakekaupoilla ei ole suoranaista vaikutusta yhtiön toimintaan Suomessa. CAP-Autokoulu jatkaa kotimaassa entiseen malliin.

 

CAP:n myyjistä Elo ja LähiTapiola luopuvat omistuksistaan kokonaan. Kaikki yrittäjäomistajat jatkavat yhtiössä ja jäävät siihen vähemmistöomistajiksi.

CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari on yhtiön alkuperäinen perustaja, ja hän jatkaa yhtiössä sekä vähemmistöomistajana että toimitusjohtajana.

 

CAP-Group hankki merkittävää teknologiaomistusta maaliskuussa 2018, kun yhtiöstä tuli torniolaisen Datadrivers-ohjelmistoyrityksen enemmistöosakas. Yhteisellä tietotaidolla uskotaan olevan kysyntää maan rajojen ulkopuolellakin.

– Olemme tutkineet laajasti Euroopan markkinoita. Uskoaksemme meidän toimintamallillemme löytyy kysyntää ulkomaillakin, sanoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari tiedotteessa.

Yksi houkutteleva kohde CAP-Groupille on Norja, jossa yhtiö aikoo Karin mukaan koeponnistaa CAP:n konseptia ja teknologiaa sieltä lähtöisin olevan Verdanen tuella.

 

Verdane hallinnoi rahastoissaan noin 1,8 miljardin euron pääomia, ja sillä on toimintoja monessa Euroopan maassa. Verdane on omistajana muun muassa pysäköintimaksuyhtiö EasyParkissa.

Verdanen Suomen-toimintojen vetäjä Janne Holmia kertoo sijoitusrahastoa kiinnostaneen erityisesti sen, että teknologian hyödyntäminen kuljettajakoulutuksessa esimerkiksi ajo-opetussimulaattoreita käyttämällä on Suomessa pidemmällä kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

 

CAP-Groupin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 21 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli yli 25 prosenttia.

Tänä syksynä kuljettajakoulutusketju CAP-Group osti enemmistöosuuden kuopiolaisesta raskaan liikenteen kuljettajakoulutukseen erikoistuneesta Trafficasta.

Lue myös: CAP osti raskaan liikenteen kouluttajan

CAP:lla on toimintaa sadalla paikkakunnalla. Runsas kaksi vuotta sitten se siirsi pääkonttorinsa ja kotipaikkansa Hämeenlinnasta Vantaalle.

Lue myös: CAP-Group siirtyi pääkaupunkiseudulle

Päivän lehti

21.2.2020