Kanta-Häme

Energiahankkeiden selvitystyö jatkuu

Hattulassa jatketaan kahden mittavan energiahankkeen selvitystyötä.

Kunnanjohtaja Lauri Inna kertoo, että sekä aurinkosähköä hyödyntävä biokaasulaitos että aurinkopuisto vaikuttavat kumpikin lupaavilta. Kunnan edustajat tapasivat hankkeiden mahdollisia yhteistyökumppaneita ja selvityksen tekijöitä ”välitarkastelussa” keskiviikkona.

– Päätimme, että yksi erittäin perusteellinen kartoitus saa hieman lisäaikaa. Sen piti valmistua helmikuun loppuun mennessä, mutta aikaa jatkettiin muutamalla viikolla.

Hattula on hakenut työ- ja elinkeinoministeriöltä investointitukea sekä aurinkopuistolle että biokaasulaitokselle. Innan mukaan ministeriö ei ole vielä tehnyt tuesta päätöksiä kumpaankaan suuntaan.

– Saattaa käydä niin, että niistä lähetetään uudet erilliset investointitukihakemukset, kunhan selvitykset valmistuvat. Sillä tavoin ne saattavat edetä paremmin.

Aiemmin tehdyssä hakemuksessa tukea on haettu noin 40 prosentille kaikista suunnitelluista kustannuksista eli 10 miljoonaa euroa.

Kumpikaan hankkeista ei liity suoranaisesti Merveen kaavailtuun bioenergiakeskukseen, vaan ne ovat syntyneet sen sivujuonteina. HÄSA

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic