Kanta-Häme

Engelinrannan kelluva keskus etsii yrittäjiä

Moni yrittäjä on kiinnostunut Engelinrannan kelluvasta ravintolahankkeesta.

– Erittäin kiinnostava idea, pohtii ravintolapäällikkö Tero Tila, joka oli työnantajansa Hämeenmaan puolesta kuulostelemassa kelluvia ideoita keskiviikon infotilaisuudessa.

Hän arvelee, että tuskin yksi toimija pystyy sitä toteuttamaan Hämeenlinnassa.

– Yritysten pitää tehdä yhteistyötä, jos hankkeen halutaan toteutuvan

Myös Jaana Strandman South Beach Wake oy:stä sanoo kaivanneensa liikuntatoimintojen oheen muita palveluita.

– Asiakkaamme haluaisivat, että lähellä olisi esimerkiksi kahvila tai ravintola, jossa voisivat poiketa muun toiminnan ohessa.

Yritystä kiinnostaisi järjestää erilaisia liikuntamahdollisuuksia mahdollisen kelluvan ravintola- ja saunasaarekkeen yhteyteen.

Strandmanilla ja hänen kumppanillaan Teemu Jokiniemellä on jo muutamana kesänä ollut vesilautailurata Vikmaninlahdella uimahallin edustalla.

Paikalla nähtiin myös mm. kiinteistökehittäjä Petri Yrjö-Koskinen, joka ei ottanut kantaa siihen, kiinnostaako hanke sijoitusmielessä.

– Kyllä siitä toivoisi jotain syntyvän, hän kiersi kysymyksen.

Kelluvat palvelut ovat juuri nyt kovassa nousussa Helsingissä suuren suosion saaneen Allas Sea Poolin myötä. Allas sijaitsee Helsingin keskeisimmällä paikalla Kauppatorin tuntumassa.

Siellä on niin ravintoloita kuin uima-altaitakin, jotka kaikki ovat nousseet suureen suosioon.

Allas Sea Poolin käytännön organisoinnin teki Bluet oy, joka on viemässä eteenpäin myös Hämeenlinnan hanketta.

Bluet pyrkii saattamaan yhteen hankkeesta kiinnostuneita yrittäjiä ja avustaa myös mahdollisen investoijan löytämisessä.

Toimitusjohtaja Tytti Sirolan mukaan on täysin täkäläisistä yrittäjistä kiinni, millaisia toimintoja kelluvaan saarekkeeseen tulisi.

Konseptissa voisi esimerkiksi olla sauna, ravintola, kokoustila, pari pientä allasta ja vaikkapa muutama liukumäki.

– Vaikka kelluva rakenne ankkuroidaan pohjaan, sitä voi tarpeen tullen siirtää paikasta toiseen. Sitä voi myös aikaa myöten kasvattaa, jos sellaista tarvetta on.

Bluetin rooli on kehittää hanketta ja auttaa käytännön järjestelyissä. Sitä ennen pitää kuitenkin löytää yrittäjät ja rahat.

Esimerkiksi Helsingin Allasta on rahoitettu osin joukkorahoituksella.

Jos heti ryhtyisi toimiin, voisi jonkinlaisen pop up -kelluvan saarekkeen saada aikaan jo ensi kesäksi. Pysyvämpää rakennetta voisi tavoitella ensi pikkujoulukaudeksi.

– Idea on, että ainakin saarekkeen ravintola toimisi ympäri vuoden, mikseivät myös mahdolliset saunat, kokoustilat ja altaat. Allas Sea Pool on tällä hetkellä esimerkiksi talviuimareiden suuressa suosiossa.

Vaikka vielä ei ole tietoa, kuinka Hämeenlinnan hanke lähtee etenemään, Bluet hakee sille joka tapauksessa piakkoin vesiluvat. HÄSA

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic