Kanta-Häme

Engelinrannan omistajat yhtä mieltä

Engelinrannan alueella on kaupungin lisäksi muitakin maanomistajia. Kaikki suhtautuvat hyvin myötämielisesti Eteläranta Oy:n kaavoitusaikeisiin.

Nykyiset Teboilin, Pirttilän, Shellin ja Hesburgerin tontit omistaa valtio. Johtaja Heikki Laitakari Senaattikiinteistöistä kertoo yhtiön luopuvan omistuksestaan siinä vaiheessa, kun se on järkevää.

– Esimerkiksi sitten, kun alue on kaavoitettu, kiinteistömarkkinat toimivat ja tonteille on kysyntää, Laitakari sanoo.

Alueen realisointi ole kuitenkaan Senaattikiinteistöjen priorisointilistan kärkipäässä, eikä Laitakari ole kovin paljon seurannut kaavoitustilannetta.

– Tietysti me toivomme toteuttamiskelpoista rakentamisoikeutta. Silloin se todennäköisesti on liike- tai asuinrakentamista, Laitakari sanoo.

Yhteyssilta katteelle

Citymarketin ja Nesteen kiinteistöjen omistajan edustaja Heikki Kallio pitää nykyisten liikekiinteistöjen sijaintia kasvavalla alueella loistavana.

– Citymarket blokkaa ääntä ja näkymiä moottoritielle päin. Se on varmasti järkevää säilyttää paikallaan. Mutta kyllähän siinä muuten on paikka tiivistää kaupunkirakennetta ja kehittää palveluja, Kallio pohtii.

Kesko on toivonut CItymarketin ja Nesteen tonttien yhdistämistä toimivaksi kokonaisuudeksi, joka puolestaan yhdistyisi moottoritien katteen kauppakeskukseen vaikkapa sillan avulla. Kallion mukaan olisi tärkeää, että Engelinrannan, katteen ja kaupungin nykyisen keskustan välillä olisi mutkaton kävely-yhteys.

– Suunnittelu on hyvissä käsissä. Näin ulkopaikkakuntalaisena minulla on sellainen käsitys, että suunnittelijoilla on hyvä, moderni näkemys, miten asioita työstetään kaupunkilaisia kuunnellen.

Kulturelli kävelykatu

Linja-autoaseman vierestä korttelin omistavalle Fredrika Wetterhoff -säätiölle on tärkeintä saada linja-autoaseman ympäristö elämään. Hän toivoisikin kaavoituksen lähtevän niiltä nurkilta.

– Jos rantaan tulee jossain vaiheessa asuinrakennuksia, tuo se tietysti elämääkin siihen lähistölle. Kaikki kehitys on tervetullutta, sanoo toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen

Jos hän saisi itse päättää, linja-autoasemalta Verkatehtaalle kulkisi kevyen liikenteen väylä, jonka varrella olisi monenlaisia kulttuuripalveluja

– Ajattele mikä matkailuvaltti se olisi kesäisin! Lisäksi näen, että Palokunnankadulla pystyisi elämään vanhanajan kivijalkakauppakulttuuri. Sehän on jo nyt hirveän hyvällä alulla, Yrjö-Koskinen pohtii. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020