Kanta-Häme

Engelinrannan puhdistuksella 6,3 miljoonan hintalappu

Engelinrannan pilaantuneiden maiden puhdistuksen arvioidaan maksavan noin 6,3 miljoonaa euroa. Summa on tämänhetkinen arvio, joka tilaajajohtaja Päivi Salorannan mukaan tarkentuu suunnittelun aikana.

Parhaillaan etsitään parhaita kunnostustapoja. Osa maasta olisi ehkä mahdollista seuloa paikan päällä, jolloin vain likaantunut osa kuljetettaisiin puhdistettavaksi. Toisaalta selvitellään kuinka paljon kaivettavaa on ja voidaanko lievästi likaantunutta maata käyttää erilaisiin maanrakennustöihin.

– Päätöksiä ei vielä ole. Ajatus on käyttää ensi vuosi kunnostuksen, vaiheistuksen ja aikataulutuksen huolelliseen suunnitteluun, Saloranta sanoo.

Varsinainen puhdistaminen saattaisi alkaa vuonna 2017.

Valitus Engelinrannan yleiskaavasta on käsittelyssä. Vasta valitusprosessin päätyttyä päästään käynnistämään alueen asemakaavojen laatiminen. Kaavoitus tehdään useassa erillisessä osassa vaihe kerrallaan.

Noin 28 hehtaarin alueelle Hämeensaareen ja linja-autoaseman ympäristöön suunnitellaan yli 100 000 kerrosneliömetriä uutta asumista ja 11 000 neliötä työpaikkarakentamista. HÄSA

Päivän lehti

30.3.2020