Kanta-Häme

Engelinranta saa uuden vetäjän

Engelinranta-hankkeelle haetaan projektinjohtajaa. Tehtävänkuvauksen mukaan toimeen liittyy yritysyhteistyön johtamisen sekä projektien vetämisen lisäksi myös kyseistä aluetta kehittävän Hämeenlinnan Eteläranta oy:n toimitusjohtajana toimiminen.

Etelärannan nykyisen toimitusjohtajan Leena Kähkösen kahden vuoden sopimus päättyy vuodenvaihteessa. Hallituksen puheenjohtaja Eero Holstila kertoo Kähkösen ilmoittaneen jo hyvissä ajoin syksyllä, ettei ole sopimuksen päätyttyä enää käytettävissä.

Uudelle projektinjohtajalle on tiedossa monipuolinen työnkuva. Tiedossa on itse Engelinrannan toteutusmallin suunnittelua ja hankkeen kumppaneiden kalastelua. Lisäksi, kun uimahallialueen saneerausta ja kehittämistä koskeva suunnittelukilpailu päättyy, tarvitaan yhtiössä projektijohtajaa.

– Missään tapauksessa projektinjohtajaa ei saada vuodenvaihteessa, vaan se menee talvelle. Valittavasta riippuen voi mennä useitakin kuukausia, että Etelärannalla on vain jonkinlainen väliaikainen toimitusjohtaja, sanoo Holstila.

Hakemuksia odotetaan joulukuun puoliväliin mennessä. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan hakuaikaa voidaan jatkaa, jos hakemuksia ei siihen mennessä kuulu.

”Aivan upea kokemus”

Engelinranta-projektin lisäksi Leena Kähkösen aikataulut ovat täyttyneet oman arkkitehtitoimiston – Arkkitehdit Soini & Horto – toimitusjohtajan tehtävistä. Oman firman tulevaisuuteen liittyy myös Kähkösen lähtö Etelärannan toimitusjohtajan paikalta.

– Meillä oli syksyllä onni olla mukana voittajatiimissä, joka voitti Keski-Pasila-projektin. Suunnittelussa on nyt tällainen miljardiluokan hanke, mikä vie kaiken aikani jatkossa. Olen toiminut Engelinrannassa osa-aikaisesti, ja se tarvitsee jatkossa kokopäiväisen vetäjän. Kun uimahallialueen suunnittelukilpailu tammikuun puolivälissä ratkeaa, alkaa sieltä tulla yksittäisiä projekteja, jotka tarvitsevat vetäjää, Kähkönen sanoo.

Engelinrantaa Kähkönen luonnehtii ”aivan upeaksi kokemukseksi”. Kaupunkisuunnittelun näkökulmasta alue on ollut mitä mielenkiintoisin, mutta oman mausteensa työnteolle on antanut myös se, että kyse on ollut Kähkösen omasta kotikaupungista. Kiitosta saavat Kähköseltä myös kaupunkilaiset, jotka ovat Engelinrannan suhteen olleet aktiivisia.

– Olen luvannut perehdyttää uutta vetäjää ja hoitaa joustavasti juoksevia asioita sinne asti, kun saadaan uusi vetäjä. Uimarannan alueen ideakilpailu on meneillään, ja sen tuomarointi jatkuu tammikuun puoliväliin. (HäSa)

 

 

 

 

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic