Kanta-Häme

Enkkulan lapset korjasivat puistonsa sadon

– Pottu, kiljahtavat Enkkulan eskarit korjatessaan satoa Vallinpuistosta. 

Hallituskadun ja Rauhankadun kulmauksessa Hämeenlinnassa kesän ilahduttaneessa puistossa kukkivat vielä kesäkukat ja lehtikaalista on tulossa valtava sato. Ohikulkijat ovat napsineet porkkanat mukaansa, mutta perunoita löytyy vielä pari kiloa lasten suihin.

Vallinpuisto lakkaa olemasta ensi viikolla. Siirrettäviin laatikoihin rakennettu puisto muuttaa Jaarlin päiväkotiin Poltinaholle ja osa laatikoista siirtyy Enkkulan pihalle.

– Vallinpuisto oli juuri sellainen projekti kuin alussa haaveilinkin. Puistosta on ollut paljon töitä, mutta matkan varrella on sattunut myös todellisia onnenkantamoisia. Tästä jäi hyvä mieli, Vallinpuiston puuhanainen Tuula Penttilä iloitsee.

Ajatus kaupunkipuistosta syntyi, kun entinen Vallin grilli purettiin Hämeenlinnan keskustasta. Aivan Jaarlin Päiväkotien Enkkulan naapurissa ollut ruma tontti kiusasi muiden muassa Tuula Penttilän silmää. Lopulta Enkkulan lapset ja Tanssin tehdas-yhdistys rakensivat paikalle siirrettävän popup-puiston.

– Lapset ovat olleet todella iloisia puistosta ja esitelleet sitä ylpeinä. Juuri viime viikolla haimme puistosta materiaalia väriympyrää varten, Hanna Bergqvist-Thompson kertoo.

Katso videoklippi, miten innoissaan lapset ovat:

Menot