Kanta-Häme

Ennätyshalpa asfaltti halutaan hyödyntää

Hämeenlinna

Heikkokuntoisten katujen asfaltointiin toivotaan Hämeenlinnassa 500 000 euroa lisärahaa tälle vuodelle.

– Öljy on nyt historiallisen halpaa ja siis myös asfaltti. Nyt kannattaisi päällystää katuja, joiden peruskorjausta voitaisiin siten lykätä jopa 15 vuodella, perustelee kunnossapitopäällikkö Marko Soramäki Linnan Infrasta.

Katujen ja teiden asfaltointirahat on täksi vuodeksi pyyhitty lähes olemattomiin. Kun viime vuonna asfaltointiin käytettiin yli 23 000 tonnia massaa, tänä vuonna rahat riittävät 5000 tonniin, jollei lisärahaa saada.

Lisämääräraha kaksinkertaistaisi käytettävän bitumipäällysteen määrän, mutta päällystystyöt jäisivät silti reippaasti viime vuodesta.

JOS LISÄTÖITÄ päästään tekemään, kunnostetaan pääasiassa kevytpäällysteisiä katuja. Niitä on käytetty erityisen paljon Sairiossa, mutta myös muualla kuten Käikälässä ja Ojoisilla.

Määräraha riittää 5 000 tonniin massaan, jolla pystytään pinnoittamaan vanhaa sirotepinta- eli kevytpäällystekatua 7–8 kilometriä. Vanha pinnoite jää tukikerrokseksi uuden alle. Työt käynnistyvät Soramäen mukaan syksyllä heti, kun kaupunginvaltuusto on myöntänyt lisämäärärahan.

– Korjausvelka kasvaa joka tapauksessa. Nykyisessä taloustilanteessa on jo jouduttu muuttamaan heikkokuntoisimpia tiepätkiä kivituhkalla päällystetyiksi sorateiksi.

Tänä vuonna soralle on muutettu Kaurialassa Hiekkakatu ja Iittalassa pätkiä Rimmintiestä, Vehkosuontiestä ja Laukkulankaarteesta.

Päivän lehti

3.4.2020