fbpx
Kanta-Häme

Ensi kesää odotellaan jo

Wanajassa kävi viikonlopun aikana yhteensä 20 500 ihmistä. Lauantaina päivällä järjestetty Jari Sillanpään juhlakonsertti oli lähes loppuunmyyty ja keräsi noin neljäsosan koko kävijämäärästä. Festari ylitti kävijätavoitteensa.

Koko viikonloppu sujui niin hyvin, ettei promoottori Mikko Hansson malttaisi odottaa ensi vuoteen.

– Kaikki meni erittäin hyvin, enkä keksi oikeastaan mitään valitettavaa. Järjestimme taas niin hyväntuulisen festarin, ettei voi olla kuin tyytyväinen.

Koko viikonloppu sujui rutiinilla ilman suuria ongelmia, niin kuin yli kymmenenvuotiaan festarin kuuluukin. Järjestyshäiriöistäkään ei kärsitty. Festarin aikana alueelta poistettiin vain yksi ihminen. Teknisiä vaikeuksia oli vain Apulannan keikalla.

– Bändin äänipöydässä oli vikaa, ja siksi keikka keskeytyi hetkeksi. Mielestäni pienet yllätykset kuitenkin kuuluvat livemeininkiin. Aina sattuu ja tapahtuu, Hansson kommentoi

Yleisö kiitteli festivaalijärjestäjiä vuolaasti. Aluetta kehuttiin toimivaksi ja hyvännäköiseksi. Uudet banderollit olivatkin yksi tämän vuoden uudistuksista. Hanssonin mukaan pienillä parannuksilla tehdään festarista kävijöille koko ajan kokonaisvaltaisempi kokemus.

Hansson harmitteli ainoastaan sitä, että nuoriso viihtyy edelleen paremmin alueen ulkopuolella. Tänä vuonna lähialueen asukkaat hankkivat puistoihin bajamajoja, jotta alue pysyisi siistimpänä. Teko sai paljon arvostusta sekä yleisöltä että tapahtuman järjestäjiltä.

Festarialueen ulkopuolella syntyi jonkin verran kahakoita. Hanssonin mukaan ne ovat kuitenkin festareiden lieveilmiö, jolle on vaikea tehdä mitään.

Ensi vuoden Wanajan suunnittelu alkoi jo kuukausi sitten, ja muutamia artistivarauksia on jo tehty.

– Seuraavaksi alkaa neuvottelu isoista nimistä. Puistokin pitää varata pian. Töitä siis riittää ja lomailemaan ehtii sitten syksymmällä, Hansson kertoo.

Loud ‘N Live Promotionsin matka jatkuu maanantaina Seinäjoelle. Tapahtumia riittää koko kesälle. HÄSA

Menot