Kanta-Häme

Ensikommentit uudesta äitiyspakkauksesta: ”Vaatteiden väritys menee yli ymmärryksen”

Uuden äitiyspakkauksen vaatteiden värit ovat nostattaneet tunteita puolesta ja vastaan. Vauva.fi-lehden keskustelupalstalla kommentointi käynnistyi heti, kun uusi äitiyspakkaus esiteltiin perjantaiaamuna.

Tänä vuonna pakkauksessa on lähinnä sinisiä ja ruskeasävyisiä vaatteita. Räikeät värit puuttuvat lähes täysin.

Pakkausta pidetään tänäkin vuonna liian poikamaisena:

”Vaatteiden väritys menee kyllä yli ymmärryksen. Aina ollut poikavoittoinen, mutta nyt on kyllä niin että tyttövauvan äitinä lähes kaikki vaatteet jäisivät käyttämättä. Miksi ei voi olla beigeä, vaalean harmaata, kirjavaa tms neutraalia tai edes yhtä pientä pilkahdusta pastellisävyjä? Onko jonkun mielestä tumman siniset ja vihreät kuvioinnit ja lohikäärmeet jotenkin sukupuolineurtaaleja?”

”Jos on sinistä, niin siinä paljon punaisia kuvioita yms. Nytkin todella poikavoittonen, niinkuin aikalailla joka vuosi. Nyt enemmän kuin ennen.”

”Noissa bodyissa ja puolipotkareissa/collegehousuissa on suurimmassa osassa sellainen väritys, mitä ostaisin mielelläni kaupastakin…pojalle.”

Ensimmäisenä kommentointiin ennättäneet toivoisivat pakkaukseen lisää kirkkaita värejä. Nyt pakkauksesta löytyy vain yhdet punaiset ja yhdet keltaiset potkuhousut:

”Ä-pakkaus on todella hyvä keksintö. Väreihin voisi vaan kiinnittää enemmän huomiota ja käyttää esim, lilaa, vihreää, keltaista.”

”Punaista pitäisi saada tuonne vaatteisiin kaiken sen sinisen ja vihreän värin sekaan, niin saataisiin myös pojille sopivaa ”tyttöväriä”.”

Tänä vuonna kuoseissa seikkailevat lähinnä puput ja karhut. Etenkin nallehaalari ja ulkohaalari ovat vieneet keskustelijoiden huomion:

”Mikä ihmeen pupuja saalistava karhu siihen toiseen haalariin on oikein painettu?”

Värikritiikistä huolimatta osa keskustelijoista on haltioituneita uudesta pakkauksesta jopa niin paljon, että uusi pakkaus on

saanut heitä pohtimaan myös perheenlisäystä:

”Oho aikamoinen muutos edellisiin. Ihana! Pitäskö tehä vanhoilla päivillä vielä vitonen 😉

”Tykkäsin kovasti. Kaikki tulisivat käyttöön kun vain saataisiin toive toteutumaan ja pieni ihme maailmaan <3”

Koko Vauva.fin keskustelu löytyy täältä