fbpx
Kanta-Häme

Ensimmäinen vuokrarivitalo pariinkymmeneen vuoteen

16 uutta asuntoa odottavat asukkaitaan Sammonojantiellä. Erikoista talossa on se, että se on ensimmäinen vuokrarivitalo, joka Hämeenlinnaan on 90-luvun puolenvälin jälkeen rakennettu.

Ensi viikon alussa ensimmäiset asukkaat saavat avaimet käteensä.

– Etsin asuntoa, ja tykästyin tämän asunnon malliin, kertoo pian taloon muuttava Leena Id.

Hänet vakuutti myös talon varustelu. Hämeenlinnan asuntojen toimitusjohtaja Matti Riekkola kertoo, että nykyajan vuokrarivitalossa on omistusasuntojen varustelutaso.

– Pakastimet ja mikrot löytyvät. Jokaisessa asunnossa on myös ilmanlämpöpumppu.

Uusi kivitalo on tehty kestämään. Riekkola kertoo, että talon on tarkoitus olla 50 vuodenkin päästä kunnossa paikoillaan.

1 ja 2 hengen taloudet kasvussa

Uusista asunnoista puolet on kaupattu. Asuntojen koot ovat 49 neliömetriä tai 77,5 neliömetriä. Etenkin pienet asunnot ovat olleet kysyttyjä.

Tilanne on tuttu jo pitkältä ajalta, kun suuret vuokra-asunnot ovat huutaneet tyhjyyttään. Nyt tilanne ei ole niin paha suurien asuntojen osalta, mutta pienemmän asunnot menevät yhä nopeammin kaupaksi.

– Asukasrakenne on muuttunut niin, että yhden ja kahden hengen taloudet lisääntyvät koko ajan. Ennen etsittiin iso taloa perheelle, kertoo Riekkola.

Seuraava talo ei vielä suunnitteilla

Kun yleinen työtilanne on huono, se tuo varovaisuutta myös asuntoyhtiöihin. Hämeenlinnaan ei ole myöskään muuttanut viime vuosina tarpeeksi väkeä, jotta uusien vuokra-asuntojen rakentaminen olisi kannattanut.

– Aina välillä pitää silti jotain uuttakin rakentaa. Nyt on kieltämättä ollut pitkä väli edellisestä kerrasta, sanoo Riekkola.

Hämeenlinnan asuntojen seuraavasta hankkeesta ei kuitenkaan ole vielä selviä suunnitelmia olemassa.

Vaikka uusia taloja ei ole viime vuosina rakennettu, vanhoihin taloihin on tehty suuria peruskorjauksia. Viimeksi korjattiin Hongistonkuja 2, joka on viimeistä silausta vaille valmis. (HäSa)

Menot