Kanta-Häme

Ensimmäiset asukkaat muuttavat Asemanrantaan – Alppivuoret ostivat kesämökin kerrostalosta

Asemanrannan ensimmäiset asukkaat muuttavat jouluksi uuteen kotiin. Nyt ollaan vielä työmaan naapurissa, mutta sijainti houkuttelee.
Jussi Koppanen (vas.) sekä Heli ja Kari Alppivuori ihailivat lumista maisemaa Alppivuorien loma-asunnon terassilla maanantaina. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan Asemanrannassa käy parhaillaan muuttoautojen kuhina, sillä alueen ensimmäiseen kerrostaloon pääsee muuttamaan sopivasti ennen joulua.

Kaikki eivät maanantaina kuitenkaan olleet vielä muuttotouhuissa, mutta olivat silti katsastamassa Origoksi nimettyä taloa, joka sijaitsee hotelli Vaakunan vieressä rannan tuntumassa.

– Tässä on meidän kesämökki, esittelevät espoolaiset Kari ja Heli Alppivuori vielä tyhjää ensimmäisen kerroksen asuntoaan.

 

Yksi työleiri riittää

40,5 neliön asunnossa on lasitettu terassi ja sen jatkona vielä avoterassi Vanajavedelle päin.

– Tämä korvaa meidän nykyisen kesämökkimme Mänttä-Vilppulassa. Asumme Espoossa omakotitalossa, ja siinä riittää työmaata. Siksi haluamme näin eläkkeellä päästä muuten vähän helpommalla, Kari Alppivuori sanoo.

Alppivuoret tietävät, että taloon on muuttamassa useita muitakin espoolaisia vakituisiksi asukkaiksi. Origo on YIT:n rakennuttama, kuten myös sen kylkeen parhaillaan nouseva Primo.

Origossa on 44 asuntoa, joista on tällä hetkellä myymättä 5 kappaletta. Primossa myytäviä asuntoja on nyt 45.

 

Yli puolet tulee muualta

YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen kertoo, että aiemmin syksyllä tehdyn kartoituksen mukaan yli puolet Asemanrannasta tähän mennessä asunnon hankkineista on muualta kuin Hämeenlinnasta.

– Pääkaupunkiseudulta tulee moni, mutta myös muualta Suomesta. Se on kylläkin käynyt ilmi, että aika monella on ennestään jokin side Hämeenlinnaan, Viitanen sanoo.

Alppivuorilla ei aiempaa sidettä ole, vaan heitä kiinnosti Asemanranta alueena ja Hämeenlinna kaupunkina.

 

Lue myös: Hämeenlinnan Asemanrantaan jäi pala historiaa, joka kaipaa nyt uutta elämää – Mitä tulee vanhaan tehtaanjohtajan asuntoon? (29.11.2018)

 

Sijainti houkutteli myös sijoittamaan

Kesäasunnon lisäksi Kari Alppivuori on ostanut Origosta myös 30 neliön yksiön yhdessä ystävänsä, tamperelaisen Jussi Koppasen kanssa. Se on sijoitusasunto, johon etsitään parhaillaan vuokralaista.

– Tässä talossa yksi iso asia on sijainti. Se sai kiinnostumaan tästä heti, kun näitä taloja alettiin suunnitella. Rautatieaseman läheisyys on tärkeää, sanoo Alppivuori.

– Ja myös edistykselliset ratkaisut, kuten kaukokylmä kiinnosti. Viime kesän jälkeen moni arvostaa tasaista huoneenlämpöä ja viilennystä, Koppanen sanoo.

Sijoitusyksiö sijaitsee talon toisessa kerroksessa, mutta myös siinä on iso terassi autohallin katon päällä.

Asemanrannan alueella rakennustyöt jatkuvat. Seuraava asuinrakennus eli OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahaston tilaama Logi valmistuu toukokuussa ja Origon kanssa yhteisen autohallin jakava Primo elo-syyskuussa. HÄSA

 

Lue myös: Asemanrantaan valmistuu uusia koteja vuoden välein (18.5.2017)

Asemanranta

Hämeenlinnan rautatieaseman tuntumassa sijaitsevan Asemanrannan kaava sai lainvoiman tammikuussa 2017.

Alueelle on tarkoitus rakentaa yhteensä 1200 asukkaan asuinalue.

Alueen ensimmäinen kerrostalo on nyt muuttokunnossa ja kahta muuta rakennetaan parhaillaan.

Asuntojen lisäksi Asemanrantaan on tarkoitus rakentaa muun muassa pysäköintihalli ja päiväkoti.

Päivän lehti

10.7.2020