Kanta-Häme

Ensin tulee urheilu

Perjantaina avattavan Elenia Areenan ympäristössä kuhisi rakennusmiehiä vielä maanantaina iltapäivällä.

Ravintolassa lauloi pora, maalipäniköitä seisoi nurkissa ja rakennuspöly pinnoitti pelikenttiä, mutta areenaa hallinnoivan Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtajalla Jorma Hassisella oli jo aikaa suunnitella avajaispäivän tarjoilua ravintolayrittäjän kanssa.

– Siivoaminen jatkuu varmasti siihen minuuttiin asti kun ensimmäinen syöttö lähtee, mutta mitään ei jää kesken, Hassinen uskoi maanantaina.

Elenia Areena paitsi valmistui ajallaan, myös pysyi budjetissa. Kumpikaan ei ole aina ollut selvää verovaroin rakennettavissa hankkeissa.

– Ei auta elvistellä ennen kuin lopullinen selvitys on tehty, mutta vahvasti siltä näyttää, Hassinen myhäili.

Seurat muuttavat syyskuussa

Hämeenkaaren korvaava urheiluareena palvelee myös messu- ja konserttikäytössä.

Urheilu tulee kuitenkin ensimmäisenä, Hassinen painottaa.

– Emme ala kilpailla konserteista esimerkiksi Verkatehtaan kanssa lainkaan. Tämä on ensisijaisesti urheilutalo ja muita tapahtumia tulee, jos ne tänne sopivat. Areena on rakennettu verovaroin palvelemaan Hämeenlinnan urheiluseuroja.

Urheiluseurat siirtyvät Elenia Areenalle syyskuun aikana. Halutuimmat iltavuorot menevät Hämeenkaartakin käyttäneille seuroille, mutta joitakin harjoitusaikoja kalenterissa on yhä vapaana.

Areenan myötä sisälajeilla alkaa olla asiat Hämeenlinnassa kohtuullisen hyvin, Hassinen sanoo.

– Koskaan ei kukaan saa kaikkea mitä haluaa, mutta tyytyväinen on oltava. Seurojen pitäisi aika hyvin pärjätä tarjolla olevilla fasiliteeteilla, puhutaan sitten jääkiekosta, jalkapallosta tai sisäpalloilulajeista.

Seuraava Hassisen odottama iso projekti kaupungin liikuntapaikkojen saralla on uimahallin peruskorjaus.

– Sen aikataulu on kaupungin päättäjistä kiinni. (HäSa)

Elenia Areena avataan käyttöön ensi perjantaina Belgia–Suomi lentopallomaaotteluparin yhteydessä. Kello 18.30 alkavan ottelun avaussyötön iskee kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Menot